Ukradeni podaci sedam miliona Robinhood korisnika

0
198

Robinhood platforma, koja je postala poznata nakon uspešnog izigravanja GameStop investitora, objavila je da se 3. novembra desio napad na njihov sistem koji je rezultovao krađom podataka više od sedam miliona korisnika.

robinhood

Milioni ugroženih

U najvećoj meri ukradene su email adrese korisnika (oko 5 miliona), dok su za oko 2 miliona korisnika ukradena njihova puna imena. Od 310 korisnika ukradena su imena, datumi rođenja i ZIP kodovi, dok su od 10 korisnika ukradeni gotovo svi podaci. Iz kompanije tvrde da matični brojevi i finansijski podaci nisu ukradeni ni za jednog korisnika.

Glavni čovek za bezbednost u kompaniji, Caleb Sima, rekao je da je dužnost Robinhood-a da bude transparentan prema svojim klijentima, i da je platforma već započela proces obaveštavanja korisnika koji su pogođeni ovim incidentom. Takođe, obaveštene su i nadležne institucije koje su pokrenule istragu.

Ovo je samo nastavak trenda velikih napada na kompanije iz kojih su ukradeni podaci o korisnicima. To je u septembru iskusio T-Mobile, kao i Twitch (u oktobru).

Izvor: CNet

The post Ukradeni podaci sedam miliona Robinhood korisnika first appeared on PC Press.Original Article