Ukraden izvorni kod za League of Legends, hakeri traže novac

0
32
ukraden-izvorni-kod-za-league-of-legends,-hakeri-traze-novac

Riot Games kaže da je dobio zahtev za otkupninom nakon što je izvorni kod za dve njihove igre ukraden tokom sajber napada.

Studio je 20. januara potvrdio da je njegovo razvojno okruženje kompromitovano kroz napad “socijalnog inženjeringa”, metod koji uključuje psihološku manipulaciju ljudima u izvođenju radnji ili odavanju poverljivih informacija.

Napad je doveo do krađe izvornog koda za League of Legends, Teamfight Tactics i zastarelu anticheat platformu, i privremeno je uticao na sposobnost Riota da objavi novi sadržaj.

„Danas smo primili e-poštu sa zahtevom za otkupninu“, rekao je studio u ažuriranju u utorak. „Nepotrebno je reći da nećemo platiti.”

Riot je nastavio: „Iskreno, svako otkrivanje izvornog koda može povećati verovatnoću pojave novih varalica. Od napada, radimo na proceni njegovog uticaja na anticheat i da budemo spremni da primenimo popravke što je pre moguće ako je potrebno.

„Nezakonito dobijeni izvorni kod takođe uključuje brojne eksperimentalne karakteristike. Iako se nadamo da će neki od ovih režima igre i druge promene na kraju doći do igrača, većina ovog sadržaja je u prototipu i nema garancije da će ikada biti objavljen.”

Riot je saopštio da sarađuje sa organima reda dok istražuju napad i grupu odgovornu za njega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More