Uhapšen tinejdžer povezan sa masovnim GTA 6 curenjem informacija

0
63

Ranije ove godine utvrđeno je da je grupa poznata kao „LAPSUS$“ odgovorna za sajber napade na Microsoft, Nvidia i Samsung. Nakon neke istrage, grupa tinejdžera iz Velike Britanije uhapšena je u vezi sa napadima. Sada se čini da je još jedan britanski član ove sajber grupe uhapšen, ovog puta zbog nedavnih napada na Rockstar Games i Uber.

Nakon upada u mrežu ranije ovog meseca, i Uber i Rockstar Games pretrpeli su curenje podataka. U slučaju Rockstar-a, hakovanje je dovelo do toga da snimci iz Grand Theft Auto 6 procure pre objavljivanja podignu dosta prašine. Uber je tada odgovorio, potvrdivši da sarađuje sa FBI u istrazi. LAPSUS$ grupa je brzo osumnjičena za napad.

Danas popodne, Bi-Bi-Si javlja da je 17-godišnjak iz Velike Britanije uhapšen u vezi sa curenjem informacija. Veruje se da je ova osoba povezana sa grupom i da je odgovorna za curenje GTA 6, ali policija tek treba da zvanično potvrdi detalje.

S obzirom na veze sa Lapsus$-om, verovatno je da su Uber i Rockstar napadi izvedeni korišćenjem taktike društvenog inženjeringa da bi se dobili akreditivi za prijavu na naloge zaposlenih. Kada uđu, kradu što je moguće više podataka da bi ih iskoristili u potrazi za otkupninom ili prodali na tržištu Dark weba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Uhapšen tinejdžer povezan sa masovnim GTA 6 curenjem informacija appeared first on PLAY!.

Original Article