Uhapšen jer je ukrao kopije igre Starfield i pokušao da ih proda

0
47
uhapsen-jer-je-ukrao-kopije-igre-starfield-i-pokusao-da-ih-proda

Čovek čiji je procureli Starfield gejmplej postao viralan je uhapšen zbog navodne krađe i pokušaja prodaje kopija igre na internetu, među ostalim optužbama.

Kako je izvestio Kotaku, 29-godišnji Darin Harris je zadržam od strane Šerifa okruga Shelby, u Tenesiju 24. avgusta.

On se suočava sa krivičnom optužbom za ukradenu imovinu u vrednosti od $2,500-$10,000, prekršajnom optužbom za ukradenu imovinu od $1,000 ili manje i prekršajnom optužbom za posedovanje marihuane.

Nekoliko dana pre njegovog hapšenja, Harris je objavio oko 40 minuta snimka igranja Starfield na svom YouTube kanalu.

Dok je matična kompanija Bethesde ZeniMax Media učinila sve da zadrži curenje, originalni video i kraći klipovi su naširoko cirkulisali na internetu.

Harris je kasnije tvitovao video “recenziju” igre, u kojoj je spomenuo direktora Starfielda Todda Howarda i obratio se reakcijama na način na koji je igrao. “Nisam ljut, znam šta se dešava”, rekao je. “Ta igra je glatka. Za sve gejmere tamo koji žele drugačiju vrstu igre, to je definitivno nešto što treba uzeti.

“Todde, bez uvrede čoveče, to je dobra igra. Savršen tajming, o napuštanju zemlje i svemu tome, to je dobra stvar. Prilično dobro, dobri potezi.”

Navodno se Harris tereti da je odgovoran za postavljanje oglasa za više kopija igre, uključujući njeno izdanje Constellation Edition od $300, na japansku e-commerce platformu Mercari. Kako je uspeo da nabavi kopije igre pre njenog zvaničnog izlaska nije jasno.

Starfield je prvobitno trebao biti objavljen prošlog novembra, ali je u maju 2022. godine igra odložena za prvu polovinu 2023. godine. Bethesda je u martu najavila dalje odlaganje, a Starfield sada je postavljenim za objavljivanje 6. septembra.

First #Review #Gameplay of #Starfield is here no offense @Todd_Howard_BE pic.twitter.com/DoEp6lPyhi

— Ashenslinky (@ashenslinky) August 22, 2023

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More