Ubisoft dao izjavu zbog neuspeha Mario + Rabbids: Sparks of Hope

0
43
ubisoft-dao-izjavu-zbog-neuspeha-mario-+-rabbids:-sparks-of-hope

2022. nije bila sjajna godina za Ubisoft. Francuski izdavač igara patio je od brojnih kontroverzi dok je takođe objavio prilično mali broj igara. Nažalost, ono nekoliko naslova koje su objavili nisu imali dobre rezultate, a Ubisoft je komentarisao njihov relativni nedostatak uspeha.

Kao deo izveštaja koji je objavio izdavač, Ubisoft je otkrio da se jedan od njihovih najvećih naslova u 2022. – Mario + Rabbids: Sparks of Hope – nije prodavao onako dobro kako su očekivali, a suosnivač i izvršni direktor Ubisofta Iv Gimo je objavio izjavu, govoreći:

„Očigledno smo razočarani našim nedavnim učinkom. Suočavamo se sa suprotstavljenom tržišnom dinamikom dok industrija nastavlja da se pomera ka mega-brendovima i večitim live service igrama, u kontekstu pogoršanja ekonomskih uslova koji utiču na potrošnju igrača.

On je nastavio: „Uprkos odličnim ocenama i prijemu igrača, kao i ambicioznom marketinškom planu, bili smo iznenađeni lošim učinkom Mario + Rabbids: Sparks of Hope u poslednjim nedeljama 2022. godine, i početkom januara. Just Dance 2023 takođe je imao loš učinak. Zbog toga, uz odobrenje Upravnog odbora, danas donosimo dodatne važne strateške i operativne odluke. Ključno je da nastavimo sa prilagođavanjem naše organizacije, da dodatno ojačamo naše izvršenje i da obezbedimo da obezbedemo neverovatne igre igračima, kao i stvaranje velike vrednosti.”

Kao što je Gimo pomenuo, Sparks of Hope su dobro primili i kritičari i fanovi, a nastavak strateške igre je generalno prihvaćen kao bolji od prvog. Uz to, Nintendo Switch sigurno pokazuje svoju starost, pa je možda taj faktor doprineo ovom neuspehu. Biće zanimljivo videti da li će se igra okrenuti za 180 u nekom trenutku tokom 2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More