U prvom kvartalu ove godine zabeležena izuzetno loša prodaja hard diskova

0
71

Kako se za smeštaj podataka sve više koriste SSD uređaji, to se sve više odražava na polju prodaje hard diskova, i to drastično u ovom kvatralu.

Prodaja HDD uređaja za prvi kvartal 2020. godine je značajno lošija od prodaje za isti period prošle godine. Sada je prodato 67 miliona, dok je pre godinu dana bilo prodato oko 77 miliona hard diskova, čime se beleži pad od čak 13% procenata. Pad prodaje najviše osećaju veliki proizvođači ovih memorija, kao što su Western Digital, Toshiba i Seagate, a prema prognozama stvari će se dodatno pogoršavati.

Kao glavni faktor za pad prodaje se navodi masovni prelazak na upotrebu SSD-ova, kao i činjenice da nadolazeće next-gen konzole neće koristiti hard diskove kao smeštajne kapacitete, poput prethodnika, već će i Soni i Majkrosoft doneti sopstvene varijacije super brzih drajvova.

Aktuelni faktor slabljenja prodaje je korona virus, koji dovodi do smanjene potražnje, ometanja proizvodnih procesa u kompanijama smeštenim na istoku Azije. Ovaj virus je tek sada u punom zamahu, zbog čega se očekuje da će drugi kvartal biti još gori od prvog, i to ne samo zbog korone, već i zbog preteće globalne krize, koja bi dodatno umanjila potražnju.

The post U prvom kvartalu ove godine zabeležena izuzetno loša prodaja hard diskova appeared first on PLAY!.

Original Article