U prodaji električni auto sa solarnim punjenjem

0
85

Američki starup Wink Motors objavio je početak prodaje svojeg malog gradskog električnog auta, koji košta samo 9.995 dolara, odnosno oko 76.800 kn, no zasad je dostupan samo za kupce u SAD-u.

Automobil Wink se prodaje u različitim konfiguracijama, među kojima je i Wink Solar inačica s krovnom sunčevom pločom pomoću koje možete nadopunjavati njegov LiFePO4 baterijski paket i time su produžiti domet za 24 km dnevno.

Jasno je da od ovog autića ne možete očekivati prevelike performanse u pogledu brzine i dometa, pa će mu baterija omogućiti domet do 96 km te maksimalnu brzinu od 40 km/h.

U automobilu mogu udobno sjediti 2 osobe, no mogu stati i četiri, s time da će u tom slučaju dvije na zadnjem sjedištu biti malo nagurane.

Što se opreme tiče, u Winku se nalaze klima uređaji, grijači, električni podizači prozora, električne brave na vratima, retrovizori, sigurnosni pojasevi u 3 točke, kamere, infotainment ekrani, USB punjači, pretinci za rukavice, prtljažnik i sklopiva stražnja sjedala za dodatni prtljažni prostor.

Automobil je dobio dozvolu za vožnju na prometnicama u SAD-u, a zasad nije poznato hoće li se i kada naći i na drugim tržištima izvan Amerike.

Više informacija potražite na ovoj poveznici.

Original Article