U prodaji ekstra visoki DualUp monitor

0
109

Ako ste u prosincu prošle godine vidjeli LG-jev super visoki zaslon i zaključili da bi vam mogao dobro doći, bit će vam drago čuti da ćete ga uskoro konačno moći kupiti. LG je objavio da DualUp Monitor 28MQ780 kreće u prodaju u njegovom online dućanu po cijeni od 699,99 dolara, no zasad se još ne nalazi u ponudi naših dućana (koliko znamo).

Monitor s omjerom stranica 16:18 je 28-inčni LCD rezolucije od 2.560 x 2.880 piksela i u osnovi djeluje kao da ste dva standardna 21,5-inčna monitora stavili jedan na drugi.

Time štedite prostor na stolu, mada nam se čini da će takav oblik odgovarati specifičnim potrebama određene grupe korisnika, prvenstveno kreatorima medijskih sadržaja i eventualno ekstremnim multitaskerima koje ne može zadovoljiti ultraširoki zaslon.

Panel temeljen na Nano IPS-u trebao bi biti prilično precizan s 98 posto pokrivenosti DCI-P3 prostora boja i poslužiti kao priključna stanica za prijenosno računalo. Dolazi s 90 W USB-C napajanjem, dual HDMI-jem, DisplayPortom i USB-om 3.0. Uključeno ergonomsko postolje može se zakretati, naginjati i okretati, tako da ne biste trebali imati problema s kreiranjem idealnog rasporeda.

No postoje neka ograničenja. DualUp Monitor ne nudi 4K rezoluciju i sigurno nije posebno pogodan za gamere sa svojom stopom osvježavanja od 60 Hz. Iako podržava HDR10, svjetlina od 300 nita neće baš pomoći da u prezentaciji HDR vizuala.

Jasno je da je ovo prije svega monitor za specifične profesionalne namjene, pa ne očekujemo da će biti posebno interesantan "običnim" korisnicima, mada moramo priznati da izgleda jako cool.

Original Article