U pripremi Steam dodatak koji će doneti igranje igara dok je preuzimanje u toku

0
183

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Direktno strimovanje sadržaja, bez ikakve vrste čekanja na preuzimanje, popularno je kada se radi o video sadržaju(Netflix, Youtube), a ova ideja postaje sve prisutnija i na polju gejminga.

Međutim, još jedna dobra ideja je da se igri pristupi dok je ona u procesu preuzimanja, što je jedna od tehnologija koja će se u budućnosti pojaviti na Steam platformi.

Nedavno je otkriven jedan od patenata kompanije Valve koji bi služio tome da igrači igraju igre dok se one preuzimaju, a da ne čekaju da se preuzimanje kompletno završi, što može potrajati ako se radi o igri od 100 i više gigabajta. Ovo i nije potpuno nova ideja, pošto je već prisutna u pojedinim slučajevima kod konzola.

Patent bi funkcionisao tako što bi telemetrijom stavio prioritet nad fajlovima potrebnim za rani početak igranja, što je zanimljiva ideja. Takođe, isti patenat bi služio da se izbrišu fajlovi koji se ne koriste i tako bi se dodatno oslobodio prostor za dodatne igre.

Ovo je dosta dobra tehnologija koja bi i te kako pomogla igračima na najpopularnijoj platformi za distribuciju video igara.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post U pripremi Steam dodatak koji će doneti igranje igara dok je preuzimanje u toku appeared first on PLAY!.

Original Article