U Office dolaze brojna poboljšanja

0
99

Microsoft je izdao novu Preview verziju Officea za korisnike Current Channela, a prema službenom popisu promjena, u ovom ažuriranju ima puno novosti.

Ta poboljšanja donosi izdanje od 14. lipnja poznato kao verzija 2206 build 15330.20114.

Microsoft kaže da paket Office dobiva podršku za SketchUp, a grafika je stoga podržana za Word, Excel, PowerPoint i Outlook dokumente.

"SketchUp je popularan 3D grafički program koji olakšava stvaranje konceptualnih dizajna koji se mogu dijeliti, kao što su arhitektonski modeli s punom teksturom i druga grafika koja se koristi u industrijskom dizajnu, dizajnu proizvoda te građevinarstvu i strojarstvu. Sada se po prvi put SketchUp grafika (.skp datoteke) može integrirati u vaše kreacije u Wordu, Excelu, PowerPointu i Outlooku. Da biste svom sadržaju dodali datoteku SketchUp, kliknite Insert > 3D models > This device, zatim odaberite .skp datoteku koju želite i kliknite Insert," objašnjava Microsoft.

Microsoft Excel također dobiva poboljšanja, ovaj put u vezi s novim Power BI konektorom protoka podataka (dataflowsa).

"Dataflows su samouslužna tehnologija za pripremu podataka temeljena na oblaku koja korisnicima omogućuje unos, transformaciju i učitavanje podataka. S novim konektorom iz dataflowsa sada se možete povezati i uvoziti podatke iz dataflowsa izravno u Excel. Korisnici mogu odmah učitati podatke u Excel ili koristiti Power Query za transformaciju podataka prije nego što ih učitaju u aplikaciju. Da biste koristili ovu značajku, kliknite Get Data na kartici Podaci, a zatim odaberite From Power Platform > From Dataflows," napominje Microsoft.

Excel također dobiva brži i učinkovitiji AutoFilter, dok Outlook dolazi bez ikakvih ograničenja za pretraživanje (prije je Outlook ograničavao broj prikazanih rezultata na 1.000 svaki put kada je korisnik izvršio pretragu).

Što sve donosi nova nadogradnja Officea možete pogledati na ovoj poveznici: https://insider.office.com/en-us/releasenotes/windows/slow

Original Article