Twitter zarađuje pare a gubi korisnike

Twitter je objavio financijske rezultate za prošli kvartal u kojima ističe rast prihoda i zarade, usprkos podatku da je u tom kvartalu pao s 335 milijuna korisnika na 326 milijuna. Gubitak korisnika Twitteru nije stvorio nikakve gubitke, pa su mu profiti iznosili 758 milijuna dolara, a čista zarada 106 milijuna.

Kao objašnjenje zbog čega mu zarada nije pala gubitkom korisnika, Twitter između ostaloga navodi da su ti korisnici bili dobrim dijelom lažni profili koji su stvarali automatski promet putem botova. Taj promet je uspješno suzbijen, kao i slične "neprijateljske" aktivnosti, pa Twitter kaže da se fokusirao prvenstveno na "zdravlje" platforme, a ne brojke i podatke o prometu.

Ta politika se pokazala uspješnom jer su oglašivači odlučili više vjerovati platformi kada su saznali da plaćaju Twitteru doseg ka stvarnim ljudima. Twitter navodi da je od oglašavanja prihodovao 640 milijuna dolara, pri čemu dosta veliki dio otpada na video filmove koji su sve zanimljiviji oglašivačima. Iz tog razloga na Twitteru možete očekivati sve više video pop-upova, posebice od velikih sponzora.

Original Article