Twitter sprema taster za ispravljanje postova

0
120

Taster s oznakom „Edit“ je koristan, budući da nije retko da se pogreši, te da se napiše nešto što potpuno menja smisao željenog teksta. Većina društvenih mreža ima ovo dugme, a Twitter ga najavljuje već neko vreme.

PCPress.rs Image

Platforma bi s testiranjem nove funkcije trebalo da počne „narednih meseci“, a u saopštenju stoji da se na novom tasteru radi od prošle godine. Još se kaže da ideja nije došla od ankete koju je na svom Twitter profilu sproveo Elon Musk, koji je nedavno došao u posed dela kompanije, te uskoro postaje član upravnog odbora.

now that everyone is asking…

yes, we’ve been working on an edit feature since last year!

no, we didn’t get the idea from a poll 😉

we're kicking off testing within @TwitterBlue Labs in the coming months to learn what works, what doesn’t, and what’s possible.

— Twitter Comms (@TwitterComms) April 5, 2022

Ipak je očigledno da se Twitter sve do sada iz nekog razloga protivio prepravljanju tvitova, a objašnjenje koje je tadašnji izvršni direktor Jack Dorsey dao 2020. godine ima smisla i danas – može da se odgodi da neko nešto retvituje, pa da onaj koji je onaj koji je originalno postavio neki tvit nakon par sati izmeni tekst, tako da ovaj dobije drugi smisao. Istina je da je u vreme cancel kulture to opasno, ali ta opasnost postoji i na drugim platformama.

Do you want an edit button?

— Elon Musk (@elonmusk) April 5, 2022

Izvor: Mashable

The post Twitter sprema taster za ispravljanje postova first appeared on PC Press.Original Article