Twitter pokrenuo ”fleets” – tvitovi koji nestaju nakon 24 sata

0
50

Twitter je proširio svoje mogućnosti i lansirao novu opciju "fleets", a u pitanju su tvitovi koji nestaju nakon 24 sata, slično kao fotografije na Snapchat-u i Instagram-u. Iz kompanije su ranije objavili plan u vezi sa tvitovima koji će nestajati nakon 24 sata, a mogućnost je testirana u Brazilu, Italiji, Indiji i Južnoj Koreji.

"Neki od vas su nam rekli da im je tvitovima neprijatno jer je sve javno i trajno. Uvek postoji pritisak da će se kasnije pojaviti retvitovi", pisali su to korisnici Twitter-ovom direktoru dizajna Joshui Harris i menadžeru proizvoda Samu Havesonu. Budući da fleets nestaju nakon jednog dana ljudima će pomoći da se osećaju prijatnije deleći lične i slučajne misli, mišljenja i osećaje.

Neki korisnici Twitter-a koji eksperimentišu sa ovom novom opcijom kažu da je to otvorilo prostor za uznemiravanje na internetu zbog velikog broja neželjenih direktnih poruka. Fleets mogu da sadrže tekst, fotografije i video zapise koji će biti dostupni na samom vrhu timelinea na Twitter-u i profilu. Iz Twitter-a su potvrdili i da rade na funkciji uživo koja bi omogućila korisnicima i da razgovaraju unutar tih live javljanja, a početkom ove godine su uveli i novu funkciju tvitovanja snimljenih glasovnih beleški.

IT vestiOriginal Article