Twitter nalog igre Frostpunk 2 se obrušio na Kinguin digitalnu prodavnicu

0
232

Nekome iz studija 11 bit se zaista nije svideo potez preprodavca Kinguin-a, koji je na njihovoj digitalnoj prodavnici pustio u ponudu prednarudžbe za igru Frostpunk 2. Zvanični Twitter nalog igre pošteno je isprozivao Kinguin, nazivajući ih prevarantima, jer obmanjuju kupce netačnim informacijama. Vebsajt Kinguin uglavnom funkcioniše tako što nudi cd-kijeve od drugih preprodavaca, a 11 bit Twitter nalog je bio nemilosrdan i prema preprodavcu koji je stavio ovu stavku u ponudu.

Ako se igra nalazi u ponudi to treba da znači da je dobila rejting, kao i datum kada je planiran izlazak. Naravno, ništa od toga se za sada nije desilo, i ovo je verovatno najveći razlog zašto je kreatorima igre zasmetao ovaj potez. Ovo svakako nije jedina igra koju možete prednaručiti na ovom sajtu, a sadrži jako malu količinu informacija. Na Kinguin veb-sajtu možete naći stranu posvećenu Grand Theft Auto VI, iako ova igra zvanično ne postoji. Tu su naslovi kao što je Starfield, Elden Ring, The Outer Worlds 2 i A Plague Tale: Requiem. Nekoliko ovih naslova navodno imaju rejting, ali ovo je naravno izmišljotina.

Kinguin je kao što smo već pomenuli preprodavac cd-kijeva, i ne funkcioniše kao ovlašćene platforme za prodaju igara poput Steam-a, Epic Games Store-a ili Fanatical-a. Veb-sajt bi mogao da se nazove ”sivo tržište”, a iskusnim gejmerima je poznato da na internetu postoji više ovakvih tipova prodavnica koje na ovaj način funkcionišu. I dok neki korisnici brane usluge i proizvode koje nudi Kinguin, developeri Frostpunk 2 igre žele da zaustave ovakve prakse.

Ko je po vama u pravu u ovoj situaciji, i da li ste imali iskustva sa ovakvim veb-sajtovima? Svakako se uvek isplati biti obazriv kupac.

ANNOUNCEMENT!
We don't know the price of our game yet, we don't have any keys. Some SHITTY SCAMMER sells Frostpunk 2 on pre-order under umbrella of another CROOK Kinguin?!
Re-tweet & let's make some noise to stop it. Media folks?@gameinformer @pcgamer @eurogamer @gamestar_de pic.twitter.com/sx7uX6sciq

— Frostpunk ❄ (@frostpunkgame) August 19, 2021

The post Twitter nalog igre Frostpunk 2 se obrušio na Kinguin digitalnu prodavnicu appeared first on PLAY!.

Original Article