Twitter i upozoravanje na neprikladan sadržaj

0
187

Twitter testira jednu korisnu opciju, a ovog puta se radi o upozorenjima na neprikladan sadržaj. Korisnici sada mogu da ih dodaju u pojedinačne tvitove, što im omogućava da pratioce zaštite od potencijalno neprijatnih postova.

PCPress.rs Image

Korisnici su do sada mogli da sve što tvituju obeleže kao osetljivi sadržaj, ali „sve ili ništa“ pristup nije uvek pogodan. Odgovara jedino onima koji se bave zanimanjima koji podrazumevaju često deljenje osetljivih sadržaja (na primer ratni fotografi), mada i njima ne odgovara uvek.

Twitter služi da bi se raspravljalo o onome što se dešava u svetu, što ponekad znači i deljenje neprijatnih sadržaja. Nova opcija bi trebalo da omogući da se samo takvi postovi obeležavaju kao osetljivi. Tvrdi se da je funkcija za upozoravanje o sadržaju jednostavna za korišćenje – nakon što dodaju fotografiju u post korisnici mogu da kliknu na “…” u donjem desnom uglu, odakle mogu da dodaju upozorenje ukoliko izaberu zastavicu u donjem desnom uglu ekrana.

People use Twitter to discuss what’s happening in the world, which sometimes means sharing unsettling or sensitive content. We’re testing an option for some of you to add one-time warnings to photos and videos you Tweet out, to help those who might want the warning. pic.twitter.com/LCUA5QCoOV

— Twitter Safety (@TwitterSafety) decembar 7, 2021

Kada se podeli, fotografija je zamagljena tako da ne može da se vidi ono što prikazuje, a tu je i poruka da je post sakrio vlasnik Twitter naloga. Ostali će moći da je vide samo kada to sami izaberu, što je korisno u svetu sa sve više uznemiravajućih sadržaja.

Izvor: Mashable

The post Twitter i upozoravanje na neprikladan sadržaj first appeared on PC Press.Original Article