Twitter: Dodavanje upozorenja na sadržaj

0
125

Twitter je 2021. godine počeo s testiranjem mogućnosti da korisnici sami dodaju upozorenja na svoje tvitove, a izgleda da se novina dobro pokazala.

PCPress.rs Image

Opcija je tako sada stigla do svih, što je danas posebno korisno. Korisnici tako mogu da dodaju upozorenja na fotografije i video snimke, što znači da će svako ko želi da ih vidi morati da klikne na odgovarajući “Show” taster kako bi ih otvorio. Izmene još uvek nisu savršene, pa se upozorenja ne pojavljuju na embedovanim tvitovima, te kada se podele na drugim aplikacijama.

The option to add one-time sensitive content warnings to photos and videos you Tweet is now available for everyone across Android, iOS, and web.

To add a content warning, tap the flag icon when editing the photo/video after you've attached it to your Tweet.

— Twitter Support (@TwitterSupport) February 25, 2022

Svako može da doda upozorenje ako klikne na “Edit” pored tvita koji je kreirao, nakon čega se otvara meni s alatima u kojem se nalaze tri ikonice. Za upozorenja se koristi treća – u obliku zastavice, a kada se na nju klikne otvara se posebno polje s tri opcije: Nudity, Violence i Sensitive. Dovoljno je da korisnik izabere onu koja odgovara pa da ostali budu zaštićeni od nepoželjnih slika.

Izvor: Mashable

The post Twitter: Dodavanje upozorenja na sadržaj first appeared on PC Press.Original Article