Twitter dobija tužbe zbog masovnog otpuštanja

0
64

Twitter se suočava sa grupnom tužbom zbog masovnih otpuštanja, što bi potencijalno moglo da prepolovi njegovu radnu snagu. Prema zakonu o radu, kompanije sa 100 ili više zaposlenih dužne su da ih obaveste o masovnim otpuštanjima 60 dana unapred.

Twitter dobija tužbe zbog masovnog otpuštanja

Tužioci čine sve da zaštite bivše radnike Twitter-a

The New York Times je ranije izvestio da će Twitter započeti otpuštanja i da će oko polovine zaposlenih u kompaniji biti pogođeno. Twitter je rekao da su otpuštanja neophodna da bi se obezbedilo napredovanje kompanije. Neki ljudi prijavljuju na društvenoj mreži da su im već isključeni radni mejlovi i da su uklonjeni sa centralnog Slack naloga kompanije.

Tužioci traže od suda da izda nalog kojim će Twitter primorati da poštuje WARN zakon. Oni takođe žele da sud zabrani kompaniji da traži od zaposlenih da potpišu svoje pravo na parnicu. Shannon Liss-Riordan, advokatica koji zastupa tužioce, rekla je da su podneli tužbu „u pokušaju da se uvere da su zaposleni svesni da ne bi trebalo da odriču svojih prava i da imaju put da ostvare svoja prava“. Liss-Riordan je takođe bila advokatica koji je vodila tužbu protiv Tesle u junu zbog otpuštanja koja su smanjila 10% radne snage ovog proizvođača.

Izvor: Engadget

The post Twitter dobija tužbe zbog masovnog otpuštanja first appeared on PC Press.Original Article