Twitter će trajno zabraniti korisnike koji imitiraju druge

0
54

„Svaka promena imena će prouzrokovati privremeni gubitak verifikovane kvačice.“

PCPress.rs Image

Privremena ili trajna suspenzija naloga?

Pre nego što je preuzeo Twitter, Elon Musk je rekao da je protiv doživotnih suspenzija naloga. Takođe, bilo je reči o tome da će vratiti zabranjene korisnike poput Donalda Trampa.

Međutim, Musk je sada napisao da će Twitter trajno suspendovati one korisnike koji imitiraju druge osim ako njihov sadržaj nije označen kao parodija. Ovakav potez je posledica nakon što je nekoliko verifikovanih korisnika promenilo svoje naloge kako bi imitirali samog Musk-a.

Izgleda da je Twitter zabranio poznatu komičarku Keti Grifin zbog imitiranja Musk-a. Deluje je da to privremena blokada. Ona je koristila Musk-ovo ime i sliku u okviru svog verifikovanog Twitter naloga.

Pre Musk-ovog preuzimanja, Twitter je u svojim pravilima jasno imao stavku koja kaže da korisnici “ne mogu da imitiraju individualce, grupe ili organizacije kako bi druge dovodili u zabludu, zbunjivali ili ih obmanjivali, niti mogu da koriste lažne identitete na način koji uznemirava korisničko iskustvo na Twitter-u“.

Nalozi koji se bave parodijom imaju obavezu da to navedu i u okviru svog naloga i u opisu. Kazne mogu da uključuju, moderaciju profila, privremenu suspenziju ili trajnu suspenziju.

Twitter je bio prezasićen problemima poslednjih nekoliko dana. Na početku Musk-ovog preuzimanja, trolovi i rasisti preplavili su Twitter govorom mržnje, verovatno da bi testirali nove granice Twitter-a.

Izvor: Engadget

The post Twitter će trajno zabraniti korisnike koji imitiraju druge first appeared on PC Press.Original Article