Twitter će brisati korisničke naloge koji šire teorije zavere

0
33


Zbog velikog broja pristalica QAnon teorije zavere i njenog širenja, iz Twitter-a su poručili da će trajno obrisati naloge koji na takav način krše politiku ove društvene mreže.
QAnon je krajnje desničarska teorija zavere koja detaljno opisuje navodnu tajnu urotu protiv predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa. Pristalice ove ideje veruju da je obaveštajna, politička i poslovna elita u Americi u tajnom ratu sa Trumpom i da pristalice Demokratske stranke stoje iza međunarodnih kriminala.
Twitter je zbog ove zavere napravio bezbednosne promene, a one se odnose na blokiranje svih korisnika koji su povezani sa ovom i sličnim teorijama. Objava o brisanju korisničkih naloga dolazi nakon što je sadržaj pristalica QAnon teorije preplavio društvene mreže uključujući i Facebook, YouTube i Twitter.
Očekuje se da će Twitter ove nedelje obrisati otprilike 150.000 korisničkih naloga na globalnom nivou, a u poslednjih nekoliko nedelja je zbog kršenja pravila ove društvene mreže obrisano više od 7.000 naloga.
Najveća društvena mreža Facebook je već ranije uklonila američku mrežu lažnih naloga koji su povezani sa QAnon-om.

IT vestiOriginal Article