Twitch: Mašinskim učenjem protiv prevaranata

0
212

Twitch sprema novu alatku za detektovanje potencijalnih prevaranata, a u pitanju je Suspicious User Detection. Iako cilja sve one koji se sumnjivo ponašaju, zadatak joj je da se najpre pozabavi onima koji pokušavaju da zaobiđu zabrane.

PCPress.rs Image

U najavi stoji da bi banovani korisnici trebalo zauvek da budu proterani iz zajednice. Pojedini ipak traže načine da zabrane zaobiđu, pa kreiraju nove naloge kako bi nastavili sa svojim neprihvatljivim ponašanjem. Suspicious User Detection, ojačana mašinskim učenjem, uspeva da ih prepozna na osnovi “signala koji su u vezi sa banovanim profilima”, te ih označi kao one koji su ranije banovani.

Šta se nakon toga dešava zavisi od toga koliko je korisnik sumnjiv. Oni koji su označeni kao „verovatno sumnjivi“ (“Likely”) neće moći da vide poruku u zajedničkom četu, dok će oni obeleženi sa “Possible” i dalje moći da šalju poruke. Njihovo ponašanje se prati i nakon toga, a kako bi se zabrana po potrebi pojačala.

Suspicious User Detection, powered by machine learning, is here to help you identify and restrict suspected channel ban evaders from chatting before they can disrupt your stream.

Learn more here: https://t.co/01cCwnQZfw pic.twitter.com/QWVSnRPg1X

— Twitch (@Twitch) novembar 30, 2021

Suspicious User Detection alatka će se naći u podrazumevanim podešavanjima, tako da će automatski biti uključena. Eksperti ističu da se na ovaj način moćna alatka stavlja na raspolaganje „mašini“, pa će Twitch morati da povede računa o tome da sve bude u redu i da ne stradaju nevini. Napominje se da alatka nije 100% tačna, što znači da će biti lažnih pozitiva, ali i lažnih negativa.

Izvor: Kotaku

The post Twitch: Mašinskim učenjem protiv prevaranata first appeared on PC Press.Original Article