Twitch i nove zabrane   

0
49
twitch-i-nove-zabrane-  

Računari i Galaksija

PCPress.rs Image

Najnovije ažuriranje Twitch-ovih smernica zajednice je neobično specifično. Prema ažuriranju, počevši od 29. marta, „sadržaj koji se fokusira na intimne delove tela tokom dužeg vremenskog perioda neće biti dozvoljen“. 

PCPress.rs Image

Ovaj potez je, bez sumnje, ciljani odgovor na novu Twitch „meta“ u kojoj strimeri projektuju igru na zelenim ekranima deo svog tela, posebno na grudi ili zadnjicu. 

Trend je popularizovao Morgpie, kreator poznat po pomeranju granica Twitch -ovih politika striminga. Ranije ovog meseca, emitovala je sebe kako igra Fortnite sa igrom projektovanim na njenoj zadnjici. Tokom strima, nosila je zelenu košulju sa isečenim ekranom tako da su joj glava i grudi jedini delovi nje koje je gledalac mogao da vidi. Drugi su iskoristili novu metu tako što su projektovali igru na različite delove tela, ali sa današnjom najavom, takva aktivnost će postati zabranjeni prekršaj. 

Ovo je poslednje u nizu ažuriranja u kojima je Twitch morao da se uhvati u koštac sa rizičnijim kreatorima sadržaja na platformi. U decembru je Twitch ublažio svoju politiku golotinje kako bi dozvolio „namerno istaknute grudi, zadnjicu ili karlični region“, sve dok strim ima odgovarajuću oznaku sadržaja. Kompanija je odmah ukinula politiku nakon što su strimeri pomerili njene granice, navodeći: „Kada smo razmislili, odlučili smo da smo otišli predaleko sa ovom promenom. Zatim, u januaru, Twitch je ponovo ažurirao svoje smernice kako bi zabranio impliciranu golotinju nakon što su se kreatori, uključujući Morgpie, emitovali pod uglovima koji sugerišu da ne nose odeću. 

Ove najnovije smernice stupaju na snagu 29. marta. Biće samo pitanje vremena kada će strimeri smisliti novi način da to zaobiđu. 

Izvor: TheVerge

SBB


Tagovi: , , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.