Twin Mirror

148

Twin Mirror je psihološki triler kompanije DONTNOD Entertainment, stvaralaca Life is Strange i Tell Me Why. Ovo je atmosferska avantura koja čini fantastičan posao u postavlјanju početne misterije i spletki, iako nažalost gubi veći deo te energije pred kraj.

Igrate kao Sam Higgs, bivši istraživački novinar, koji se vratio u rodni grad na sahranu. Basswood je jedan od onih malih gradova u kojima se svi poznaju i tračevi slobodno teku. Sam očigledno ne želi da se vrati, ali tragična smrt njegovog bivšeg najbolјeg prijatelјa Nick-a prisilјava ga da se vrati i suoči sa njegovom prošlošću.

Definitivno je napetost u vazduhu i primetićete je čim Sam uđe na javi. Pre nego što je napustio Basswood, napisao je veliku priču o lošim uslovima rada u lokalnom rudniku koji su na kraju doveli do njegovog zatvaranja. Glavna industrijska grana grada bila je rudarstvo, pa je to imalo velikog uticaja na lokalnu ekonomiju. Iako je priču napisao iz pravih razloga, mnogim rudarima bez posla nije posebno drago što ga vide da se vraća.

GamePlay

Jedna osoba kojoj je drago što vidi Sam-a je Nick-ova ćerka. Ona vam se brzo poverava da misli da je nešto čudno oko smrti njenog oca i želi da to istražite. Imajući na umu ovu potencijalnu faul igru, moći ćete da popričate sa lokalnim stanovništvom i vidite da li možete bilo šta da istresete.

Početnih nekoliko sati sjajno će vas namotati i naterati da želite da saznate više. Istraživanje planinskih vidikovaca, lokalnih barova i preduzeća brzo će vas uvući u svu dramu koja okružuje ovaj mali grad. Ovde su istražene neke složene teme, uklјučujući nezaposlenost i odavanje drogama, i moraćete da istražite ove stvari ako se nadate da ćete otkriti istinu koja stoji iza smrti vašeg prijatelјa.

Twin MirrorDa biste istražili, moraćete da hodate po malim delovima, pregledavajući predmete i razgovarajući sa lјudima. To je dovolјno jednostavan postupak, ali ponekad ćete morati da pronađete tragove u određenom redosledu. To znači da na kraju možete da hodate u krug, klikćući na slučajne stvari iznova i iznova, da biste pokušali da pokrenete priču.

Sam ima prilično živu maštu i povremeno će se povući u njegovu „palatu uma“. Ovo je čudno carstvo u njegovoj glavi, gde se vreme u stvarnom svetu zaustavlјa, dajući vam vreme da složite sve tragove koje ste skupili. Moraćete da birate između različitih verzija vremenskih rokova da biste utvrdili tačan redosled događaja. Postoji samo jedan tačan odgovor na ove sekcije slagalice, pa ponekad može da izgleda kao da samo menjate događaje dok konačno ne uspete da dobijete pravu sekvencu.

GamePlayPalata uma je prelepo mesto ispunjeno slučajnim uspomenama, razbijenim staklom i živim bojama, sjajno kontrastuje sa prigušenijim i realističnijim tonovima Basswood-a. Međutim, Sam-ova glava nije uvek prijatno mesto koje će vam pomoći u istrazi. Postoje trenuci kada u situacijama velike anksioznosti i ova palata postaje zatvor. Zatvoreni u sopstveni um, moraćete da prođete kroz vrata i izbegnete senke. Definitivno je pomalo nadrealno i dodaje mnogo napetosti i neobičnoj prirodi igre.

Nije samo palata uma ono što Sam-a čini jedinstvenim. Takođe ima zamišlјenog prijatelјa zvanog „The Double“ koji može da se pojavi za ćaskanje. U osnovi je verzija Sam-a koja je društvenija i emocionalno inteligentnija. The Double vam može dati savet šta da kažete lјudima, ali na vama je da li ćete ga prihvatiti ili ne. Odluke koje donesete mogu da utiči na odnose sa drugim likovima, kao i na odluku koji ćete kraj da dobijete.

Twin MirrorNa žalost, čini se da vam igra omogućava samo da istražujete stvari na površinskom nivou i nikada zaista ne dođete da preduboko kopate po onome što se dešava u Basswood-u i zašto. Postoje likovi koje upoznate i koji izgledaju kao da imaju zaista zanimlјive priče, ali brzo će nestati u pozadini, i više nikada se neće pojaviti. Iako postoje neke važne teme priče, većina izbora koje donosite oseća se površno i kao da nemaju toliko uticaja na konačan ishod.
Deo pitanja je koliko brzo igra dolazi do njenog zaklјučka. Dok vas u uvodnoj polovini igre vidi da lutate, čavrlјate sa lјudima i osećate se dobro u gradu, drugo poluvreme se kreće vratolomnom brzinom, a kraj se oseća pomalo na brzinu i predvidlјiv.

Šteta je što Twin Mirror uspeva da stvori tako uverlјiv i zanimlјiv početak, ali jednostavno ne uspe da završi sletanje. Definitivno nas nije odveo na isto onakvo emocionalno putovanje kao neke od prethodnih igara DONTNOD-a, i nažalost uvideli smo da nas zapravo nije previše ni briga za Sam-a ili stanovnike Basswood-a.

Dobro:

  • Tajanstvena i intrigantna atmosfera
  • Neke prelepe lokacije

Loše:

  • Predvidiv kraj
  • Duga vremena učitavanja

Twin Mirror was last modified: 11 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Twin Mirror appeared first on ITNetwork.

Original Article