TSMC odbacuje navode o lošoj snabdevenosti 10nm čipovima za narednu godinu

Prema izveštajima od pre nedelju dana, sugerisano je da bi Apple iPad za 2017. godinu mogao biti ili odložen ili dostupan u nedovoljnim količinama na tržištu. Kao problem su navedeni proizvodni problemi kompanije TSMC, koji će dovesti do nedostatka 10nm čipova. U međuvremenu se TSMC oglasio i odbacio pomenute navode.

Kompanija je u svom saopštenju istakla da u potpunosti odbacuje navode o problemima sa proizvodnjom i nedostatkom 10nm čipova, te da trenutno sve ide po planu kada je proizvodnja u pitanju. TSMC takođe očekuje da će prodaja ovih čipova pomoći u povećanju zarade tokom prvog tromesečja 2017. godine, kada bi Apple trebalo i da predstavi svoju osveženu liniju iPad tableta.

Ostaje da se vidi da li će TSMC uspeti da proizvede dovoljno čipova kako bi odgovorio zahtevima potražnje za novim iPad modelima, kao i za druge uređaje koji će iskorititi prednosti 10nm proizvodnog procesa.

Očekuje se da će do kraja naredne godine TSMC započeti i sa proizvodnjom u 7nm procesu, da bi 2019. kompanija prešla na 5nm, dok je za 2022. godinu namenjen početak 3nm proizvodnog procesa.

Izvor: Ubergizmo

Article source: http://www.benchmark.rs/vesti/tsmc_odbacuje_navode_o_losoj_snabdevenosti_10nm_cipovima_za_narednu_godinu-69051