Trump: Prvi post na novoj društvenoj mreži

0
155

Donald Trump je još pre nekog vremena najavio novu društvenu mrežu po imenu Truth Social, a nedavno je objavio i prvi post. Nevolja je u tome što kopira Twitter.

PCPress.rs Image

Javnost je o prvom postu saznala upravo sa Twittera, nakon što je sin bivšeg američkog predsednika objavio vest. Bombastična najava je uzbudila nekoliko desetina hiljada korisnika, ali nije sigurno da je to dovoljno da se nova platforma vine u internet nebesa. Skrinšotove s nove društvene mreže je podelilo još nekoliko Trumpovih poštovalaca, drugim rečima – članova porodice. Na slikama se ne vidi mnogo, a ne vidi se ni razlika u odnosu na Twitter.

Nije poznato da li je amaterska marketinška kampanja urodila plodom, a stručnjaci za reklame kažu da je neobično to što se reklamira nešto što još uvek nije počelo s radom – Trumpov post je trenutno jedini na novoj platformi, jer s radom navodno kreće 21. februara.

Time for some Truth!!! pic.twitter.com/jvyteDb5gW

— Donald Trump Jr. (@DonaldJTrumpJr) February 15, 2022

Očekuje se da se ekosistem društvenih mreža promeni kada Truth Social krene s radom, jer se pretpostavlja da će privući one koji vole radikalnije teme, pa često slobodu govora mešaju sa širenjem mržnje.

Izvor: Mashable

The post Trump: Prvi post na novoj društvenoj mreži first appeared on PC Press.Original Article