Trojanac BloodyStealer napada Steam i Epic račune

0
205

Istraživači tvrtke Kaspersky upozoravaju na širenje malwarea, trojanca pod nazivom BloodyStealer koji targetira račune gamera na popularnim servisima EA Origin, Steam, Epic Games, GOG i drugim.

Zloćudni softver može skupljati podatke o sesijama i lozinkama, zajedno s podacima o bankovnim karticama, podacima s uređaja, snimke zaslona i uTorrent datoteke. "Većina navedenih programa odnosi se na igre, što sugerira da su računi igrača i njihov sadržaj traženi na underground tržištu", napisala je Julia Glazova iz Kasperskog na svom blogu.

Kaspersky je pokazao screenshot u kojem jedan prodavač nudi 56.000 logova podijeljenih po regijama za 150 američkih dolara. Oni se mogu prodavati pojedinačno i uključuju račune za brojne igre, add-onove i skupe iteme iz igara.

Kaspersky savjetuje korisnike da kupuju aplikacije samo sa službenih izvora i ne preuzimaju torrent datoteke kako bi izbjegli zarazu malwareom. Pored toga savjetuju da zaštitite svoje račune snažnim passwordima, najbolje uz dvostruku autentifikaciju, a na kraju posta preporučuju i preuzimanje Kaspersky Security Cloud rješenja koje će vas sačuvati od napada BloodySteelerom.

Original Article