Trigger Witch

0
716

Trigger Witch je igra koju je razvio Rainbite i objavio Eastasiasoft i koja prikazuje igrače kako preuzimaju ulogu veštice koja drži oružje u šarenom svetu. Taj svet je takođe ispunjen privlačnim stvorenjima i brzo delujućim neprijatelјima sa kojima može brzo da se borite. Iako obećava mnogo i bezmalo dobro izvodi izvršenje, Trigger Witch ne uspeva da postane igra koju je potrebno igrati, umesto da zauzme zanimlјivu nišu.

Kao pucačina sa dva džojstika, Trigger Witch ima osnovne mehanike kretanja i cilјanja koje biste očekivali. Kao veštica koja praktikuje balistizam, Colette odlučuje da se bori sa različitim oružjem, a ne magijskim čarolijama, a radnja ponekad može da bude prilično mahnita. Trigger Witch se ne bavi samo pucanjem, jer ima i elemente drugih žanrova, poput zagonetki i akciono-avanturističkih igara, a možda čak i podseća na neke od ranih The Legend of Zelda igara. Petlјa igranja prikazuje igrača kako istražuje svet, kreće se kroz tamnice i pobeđuje boss-eve.

Jedna od najvažnijih stvari u pucačini sa dva džojstika je da kontrole budu stegnute i omogućavaju precizno kretanje i gađanje. Na tom planu je Trigger Witch uspešan, omogućavajući praktično svakome da se prilično brzo uhvati u koštac sa igranjem i daje igračima tačno ono što je potrebno. U tome vam pomaže ogromna paleta oružja, od kojih svako može da se nadogradi nekoliko puta kako bi se stvorili vrhunski alati za uništavanje.

Veći deo vremena provedenog u Trigger Witch-u dolazi u tamnicama, gde će igrači naići na mešavinu neprijatelјa i zagonetki koje treba savladati. Mnoge zagonetke zahtevaju brzo i precizno kretanje i mogu da izazovu frustracije, ali zagonetke sa gađanjem, koje često uklјučuju pažlјivo probijanje metka kroz deo, su prijatnije. Nažalost, dizajn tamnica ostavlјa nešto za poželeti jer skoro uvek zahteva mnogo nazadovanja. Trigger WitchOni koji traže izazov mogu da budu razočarani sa Trigger Witch, jer nijedan od boss-eva ili tamnica nije posebno težak. Čak i na težim nivoima, malo je toga što je previše teško ili frustrirajuće, a mnogi od boss-eva mogu da budu poraženi u prvom ili drugom pokušaju; Ne očekujte Cuphead nivoe težine. Još jedan razočaravajući element je raznolikost neprijatelјa, koji se pojavlјuju u samo dva osnovna oblika i zapravo ne mešaju toliko mnogo igranja, dok boss-evi na sličan način ne čine mnogo kako bi ponudili raznolikost igri kojoj je preko potrebno još više.Trigger WitchTrigger Witch nikad sam sebe ne shvata previše ozbilјno, ali ipak uspeva da stvori bogat svet ispunjen sa mnogo čudnih i divnih likova. Igrači koji žele da istraže svet biće zadovolјni ogromnom količinom sadržaja, a većina NPC-a ima mnogo razgranatog dijaloga koji će doživeti na sličan način kao Mass Effect. Colette takođe ima mnogo njene ličnosti koja blista tokom razgovora sa drugim likovima.

Uprkos prilično zanimlјivom svetu, priča o Trigger Witch ostavlјa nešto za poželeti, jer je to prilično standardna fantastična ponuda. Colette je tek diplomirana veštica koja se baca u akciju kada stigne misteriozni čovek i pokrene događaje koji drastično menjaju svet. To je priča o punoletstvu koja dovolјno dobro postavlјa radnju, ali nikada neće biti posebno zapamćena.

Šareni svet Trigger Witch-a podseća na naslove iz doba SNES-a, sa likovima i dizajnom okruženja koji svetu daju osećaj otkačenosti koji se uklapa u priču. Sama količina krvi mogla bi neke isprva da šokira, jer će neprijatelјi eksplodirati u utrobama i krvi kada budu ubijeni, ali ipak je u dobrom kontrastu sa inače glupim i gotovo crtanim slikama.

Trigger Witch svakako nije loša igra, ali čini se da ne pogađa najviše što je mogla. Nadrealni svet i otkačeni koncept nakon nekog vremena mogu da počnu da se osećaju pomalo ustajalo, jer se radnja ponavlјa i priča se ne razvija. Čak i uz te pritužbe, ipak je to i dalјe zadovolјavajuće iskustvo igranja i većinom će pružiti nekoliko sati zabave onima koji uživaju u pucačima sa dva džojstika, ali žele da dožive nešto malo drugačije od žanra.

Trigger Witch was last modified: 20 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Trigger Witch appeared first on ITNetwork.

Original Article