Tresla se gora, rodio se miš – Red Dead Redemption dobija samo port, ali ne i za PC

0
80
tresla-se-gora,-rodio-se-mis-–-red-dead-redemption-dobija-samo-port,-ali-ne-i-za-pc

U poslednjih nekoliko nedelja pojavili su se dokazi o predstojećoj najavi vezanoj za Red Dead Redemption od strane studija Rockstar. Mnogi su, nažalost, dali studiju malo previše kredita misleći da će to biti remaster. Red Dead Redemption se ne remasterizuje, ali izlazi ponovo, ovaj put za Nintendo Switch i ‘moderne PlayStation konzole’, preskačući PC i Xbox.

Red Dead Redemption i njegovo proširenje Undead Nightmare biće upakovani zajedno i prodavani za Nintendo Switch i PS4 (PS5 putem backwards kompatibilnosti). Igra neće imati nikakva grafička ili performansna ažuriranja, tako da će nastaviti da radi na 30FPS-a i neće izgledati mnogo bolje od onoga što je već bilo moguće.

Jedan od razloga zbog kojeg se ovo može preskočiti na Xbox je zbog kompatibilnosti koja je već dostupna. Na Xbox Series X, čak možete povećati rezoluciju igre na oštrih 4K, što će verovatno izgledati bolje od ovog PS4/Switch re-izdanja.

Dok se preskakanje Xbox konzola može oprostiti u ovom slučaju, preskakanje PC-a je potpuno zbunjujuće. Originalna verzija nije došla na PC, ali potražnja za njenim izdanjem samo je rasla u godinama nakon Red Dead Redemption 2. Mnogi žele da prvi put dožive priču i nastavljaju da budu odsečeni.

Cena PS4/Switch verzije takođe ima prilično veliki znak pitanja oko nje. Kako stvari stoje, Rockstar želi da naplati 50 dolara za 13-godišnju igru, bez ikakvih stvarnih remasterizovanih funkcija. Čak i za Switch verziju, jedinu potpuno novu platformu koja sada dobija igru, bio bih oprezan da platim toliko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More