Trend otpuštanja zaposlenih nije zaobišao ni BioWare

0
49
trend-otpustanja-zaposlenih-nije-zaobisao-ni-bioware

Znamo da BioWare radi na novoj Dragon Age igri već nekoliko godina, ali uprkos par trejlera, još uvek nismo videli nikakav gejmplej ili dobili bilo kakve konkretne detalje o igri. Još uvek nemamo ažuriranje kada će igra izaći, ali BioWare prolazi kroz krug smanjenja radnih mesta u nastojanju da postane “fokusiraniji” studio.

U novom blog postu, GM BioWare, Gary McKay, najavio je restrukturiranje studija kao deo napora da postane “agilniji i fokusiraniji studio”. McKay kaže da ove promene nisu samo neophodne već i “neizbežne”. Kao rezultat toga, oko 50 pozicija u BioWare studiju će biti smanjeno, ali oni koji su pogođeni će imati prilike da se presele na druge timove unutar EA koji mogu da trebaju dodatnu razvojnu snagu.

BioWare tvrdi da će potez izbalansirati trenutne potrebe studija, dok nastavlja da radi na svoja dva sledeća velika izdanja igara – Dragon Age: Dreadwolf i sledeći Mass Effect.

Govoreći o ta dva projekta, blog post kaže da Dragon Age: Dreadwolf i dalje napreduje i rukovodstvo BioWarea je “sigurno” da će “imati potrebno vreme” kako bi se osiguralo da igra dostigne svoj puni potencijal. Sledeća Mass Effect igra je još uvek u pre-produkciji pod timom koji vodi Mike Gamble.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More