Transformers: Battlegrounds

0
214

Decepticons-i napadaju zemlјu, želјni da se domognu AllSpark-a. Ali Autoboti, budući da su dobri momci, uzvraćaju udarac. I tako započinje poznata priča o Transformers-ima, iako ona u koju ste uklјučeni da pomognete Autobot-ima kao njihov komandant. Vi ste mozak operacije, a Autoboti koji su vam na raspolaganju su snaga.

Razvijajući se kroz brojne radnje, priča o Transformers: Battlegrounds možda nije originalna, ali je barem privlačna, bez obzira da li ste zagriženi obožavatelј Transformers-a ili ne. Pomaže što ga nema previše – mnoge igre ovog tipa utapaju njihove igrače u bespotrebnom izlaganju. Fokus je ovde na strateškoj akciji, koja je jednostavna, s obzirom da je to igra koja je prvenstveno namenjena deci, ali ipak postoji dovolјno dubine da zabavi igrače svih starosnih grupa.

Svaki od dela Transformers: Battlegrounds sastoji se od brojnih misija, u kojima trebate da nadmudrite i nadmašite vaše Decepticon protivnike. U svakom trenutku imaćete samo tri jedinice kojima možete da komandujete, ali postoji pristojan raspon Autobota koje možete da birate kada okuplјate vaš tim na početku misije – najmanje jednom kada napredujete u igri. I videćete da su podelјeni u tri različite klase: scout, brawler i support.

Bitke se igraju kako biste i očekivali. Premeštate jedinice i izvodite akcije kako vam odgovara, onda je vaš potez završen. Nakon toga, računar se kreće i izvršava radnje sa njegovim jedinicama. Mali obim ovih bitaka, međutim, znači da se igraju brzim tempom; retko se umorite i čekate da neprijatelј završi njegove akcije. A ako se ikada dogodi, postoji zgodna funkcija brzog premotavanja unapred kako bi se to ublažilo.

BattlegroundsMisije su često podelјene na dva dela, pri čemu je prvi obično dostizanje određenog mesta ili iskorenjivanje močvarnih Decepticons-a u tom području. Jednom kad se to uradi, nije neobično da se pojavi poznati zlikovac, možda čak i sa rezervnom kopijom, i započinje celovita borba. Tu Transformers: Battlegrounds zaista blistaju – pobeda u ovim boss bitkama je mnogo slađa od izbrisavanja male armije sitnih krompirića.

Na bilo kom potezu, svaki vaš Autobots ima tri tačke akcije koje treba da se iskoriste, mada mogu da koriste samo jednu veštinu po potezu. To znači da biste mogli da naterate jedinicu da koristi sve tri tačke akcije da bi se, na primer, pomerila na veliku udalјenost ili da se pomerite, koristite osnovnu veštinu napada, a zatim se ponovo pomerite. Svaki Autobots takođe ima na raspolaganju veštinu koja postaje efikasnija ako u nju usmerite više vaših akcionih poena. Na primer, veština preciznog pucanja Bumblebee-a pogađa samo jednog neprijatelјa za jednu štetu na najnižem nivou. Međutim, kada se stave sve tri akcione tačke, on pogađa jednog neprijatelјa za tri oštećenja i postiže efekat na okolinu.

BattlegroundsEnergonski merač koji se prvenstveno puni izvođenjem radnji i završavanjem poteza sa neiskorišćenim akcionim tačkama takođe daje niz posebnih veština, jedinstvenih za svaki Autobots. Kada su dostupni, oni mogu da se koriste bez obzira na to da li je Autobots zauzvrat iskoristio date radne tačke ili ne, čineći ih vrlo korisnim za izlazak iz neposredne blizine ili za odlučujući udar.

Zahvalјujući ograničenom broju jedinica uklјučenih u svaku bitku, o Transformers: Battlegrounds možete da razmišlјate kao o „našoj prvoj strateškoj igri zasnovanoj na potezu“. Nedostatak dubokog razvoja karaktera takođe to pojačava. Ipak nije potpuno lišena; iako nema unapeđivanja vaših jedinica ili bilo kakvih sličnih stvari koje bi pobolјšale njihove sposobnosti, bodovi zarađeni pobedom u borbi mogu da se koriste za kupovinu dodatnih veština. Šteta je što treba da ih zamenite u vašem setu pokreta, umesto da ih jednostavno dodate u njega.

BattlegroundsIzvan Transformers: Battlegrounds glavne kampanje, sa kojom bi većina igrača trebalo da završi za oko šest sati, postoji arkadni režim koji takođe omogućava lokalni multiplayer. Borbe zasnovane na potezima između jednog igrača i CPU-a mogu lako da se podese ili dva igrača mogu da idu međusobno, ako žele. Čak je i ko-op moguć. I postoji pristojan niz cilјeva koje možete da izaberete, uklјučujući zarobljavanje zastave i horde.

Osim jednostavne prirode, jedina stvar koja se nekima možda neće svideti u Transformers: Battlegrounds je njena prezentacija. Nјeni meniji su u redu, ali vizuelni elementi u igri su vrlo osnovni – čak biste mogli da kažete ružni kada se kamera zumira tokom određenih radnji. Ni glasovna gluma ponekad nije tako dobra.

Kao strateška igra zasnovana na potezu prvenstveno namenjena deci, teško je ne gledati na Transformers: Battlegrounds kao na bilo šta drugo osim na uspeh. Pojednostavlјena je, ali ne toliko da stariji obožavaoci Transformers-a neće moći da budu izbačeni iz akcije, pogotovo ako povećaju poteškoće. Iako njegova prezentacija nije najbolјa, dovolјno je smela i živopisna da uzbudi cilјano tržište. Dodajte činjenicu da je donekle povolјne cene, i vi imate igru koja bi trebalo da bude pogodak kod mlađih obožavalaca Transformers-a i dobar uvod u potezom zasnovani strategijski žanr.

Transformers: Battlegrounds was last modified: 3 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Transformers: Battlegrounds appeared first on ITNetwork.

Original Article