Tour de France 2021

0
204

Sportski naslovi često imaju dosta manjkavosti zbog manjih promena na godišnjem nivou. Dugotrajna serija Tour de France u Cyanide Studio-u često oseća stagnaciju pod pritiskom godišnjeg rasporeda izdavanja. Iako se promiču podešavanja i nove funkcije, ne možemo a da ne osećamo da je ove godine slučaj deja vu.

Tour de France 2021 je, kao što ste i očekivali, zvanična igra turneje 2021. Kao takvi, dobijate zvaničnu 21 fazu junske vodeće biciklističke trke. U ponudi je hilјade kilometara vožnje, što je impresivno. Licenca AIGCP pruža im neke stvarne brendove i ovoga puta su uklјučeni svi zvanični timovi turneje. Dodati su i drugi brendovi poput Lazer i Canion što igri daje dodir više autentičnosti. Urednik vam omogućava da se poigrate sa osoblјem tima, atributima i pojedinačnim dresovima, iako ovo i dalјe izgleda kao napor bez napora.

Kontrole ostaju iste kada pedala i kočenje kontrolišu dva okidača. Odatle su vam na raspolaganju dugmad na ramenu da povećate ili smanjite napor svog jahača i koristite kvadrat da biste pratili drugog jahača. Circle daje uputstva timu koja vam omogućavaju da promenite vozača ili ih uputite da rade određene stvari. Taktički element me je uvek zanimao za seriju i on ostaje uglavnom netaknut i netaknut. Možete narediti svom timu da juri za vođama, pružite mu više zaštite i generalno ga koristite za diktiranje tempa vaše trke. Uvek će biti zanimlјivo i radiće kako je predviđeno.

Tour de France 2021Sa ovog ekrana takođe možete unaprediti vreme koje na sreću ne deluje u nepovolјnom položaju. Prekrivači trke takođe vas obaveštavaju da li se sprema događaj klјučne faze poput uspona na planinu ili srednjeg sprinta. Za one koji ne žele da učestvuju u fazi u stvarnom vremenu, to je korisno sredstvo i zaista može da smanji scenu do bitnih delova.

Iako kontrole na papiru izgledaju malo komplikovano, nije previše teško prilagoditi se ritmu. Kao i obično, igra se vrti oko taktike i upravlјanja izdržlјivošću. Imate dva metra za rešavanje. Jedan je za vašu ukupnu izdržlјivost na koju utiče vaš trud. Pedaliranje ga smanjuje, ali možete da ga vratite na deonicama nizbrdo ili polako prateći druge vozače. Vaša crvena traka govori o tome koliko možete da napadnete. Obično se umanjuje snažnim okretanjem pedala za odvajanje ili sprint. Ove dve trake možete da dopunite gelovima koji mogu da se strateški rasporede pre velikog uspona ili sprinta. Nije novo u seriji, ali zadržava taktičke elemente po kojima je sport poznat.

GamePlayCyanide Studio je naglasio da su pobolјšali ponašanje Peleton-a kako bi omogućili rivalima da se utrkuju bliže i zadrže žuti dres prema prednjem delu čopora. Ovo deluje, ali još uvek smatramo da će se rana bekstva uvek dogoditi. Zapravo nismo imali nijednu fazu u kojoj čitav čopor igra stvari pomalo podmuklo. Cilјevi pre bine doživeli su obnovu. Sada možete da ih odaberete, a ne da vam se dodelјuju po defaultu. Daje vam priliku da upravlјate očekivanjima pod vašim uslovima.

Osim Tour de France-a, postoji i mnogo drugih stvari za nadobudne vozače sa kojima treba da se angažuju. Pro Leader i Pro Team mod se vraćaju, a kalendar je pojačan obilјem trka. Neki od njih su zvanične poput Paris-Roubaix i Criterium du Dauphine. Sa sobom donosi pristojnu količinu autentičnosti, ali nezvanične trke takođe pojačavaju mogućnosti. Dovodi ukupan broj obilazaka na 11, što je pozamašan deo.

Tour de France 2021Pro Leader vas uklјučuje u karijeru vozača, dok vam Pro Team mod pruža šansu da upravlјate timom vozača. Sa ažuriranim cilјevima i sistemom oporavka, ovaj mod primećuje neke promene nabolјe. U ovom drugom počinjete sa malim budžetom i gledate da izgradite vaš tim razvojem i kupovinom bolјih vozača. Kako se učinak vašeg tima pobolјšava, veličina vašeg tima se povećava i u to možete ozbilјno da utonete mnogo vremena.

Igranje u realnom vremenu donosi vam taj maratonski osećaj. Vaš timski radio daje vam puno povratnih informacija o tome šta se dešava oko vas i kako ide trka. Šteta je što ćete te redove čuti iznova i iznova. Ako ste igrali neke nedavne igre na Tour de France-u, mnoga ćaskanja će vam biti poznata. Još uvek ne preslikava putopisni osećaj prenosa uživo, ali ruta je prepuna oduševlјenih fanova i nekoliko znamenitosti da se vide.

GamePlayŠteta što engine nije napravio korak napred. Uprkos licenciranju koje se nudi, svaki vozač nosi isti model. Razdvajaju ih samo uniforme i to je sve, uprkos tome što većina vozača ima portretne slike u menijima. Zvezde sporta se ovim pristupom zaista potcenjuju. Povrh toga, još uvek postoje tehnička štucanja. Povratak sa brzog premotavanja unapred može da prouzrokuje drhtanje engine-a i obično se zaustavlјa na tačkama.

Na ekranu je puno vozača, a iako je puni Peleton koji juri kroz sela sjajan vid, postoje problemi sa sudarima koji se pojavlјuju. Takođe postoji nepotrebno zamućenje pokreta kod svih vozača, što može da izgleda malo jeftino. Tako je već godinama i prava je šteta što nisu preduzeli korake da pooštre engine igre ili bar izoštre vizuelne elemente.

To je verovatno najveći zločin Cyanide Studio-a. Za sve igre Tour de France koje objavlјuju, ne menja se mnogo u stilu i prezentaciji. Oni rade na istom motoru sa istim problemima i, uprkos licenciranju, on se ne koristi da vozačima zaista pruži osećaj identiteta. Za novopridošlice koje žele biciklističku igru ovo je u redu, ali veterani će biti pod pritiskom zbog bilo čega što im je ostalo u rukama tokom prethodnih napora. Nema velike promene mora i, iako su taktički elementi dobro istraženi, pristup zaista predstavlјanju lokaliteta turneje oseća se sumnjičavo.

Dobro:

  • Svi timovi su zastuplјeni.
  • U trkama postoji snažni taktički oslonac.
  • Mnogo rasa i načina za duboko taktiziranje.
  • Pobolјšanja, koliko god bila neznatna, ipak pobolјšavaju ponašanje Peleton-a.

Loše:

  • Oseća se neverovatno reciklirajuće i stagnirajuće.
  • Vozači i dalјe nose identične modele na stazi.
  • Engine ponekad može da se bori da prati ono što je na ekranu.
  • Ovde nema mnogo novog za veterane da se zaista opravda kupovina.

Tour de France 2021 was last modified: 12 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Tour de France 2021 appeared first on ITNetwork.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)