Total War: Three Kingdoms A World Betrayed

0
264

A World Betrayed je najnovija ekspanzija za fantastični Total War: Three Kingdoms, i iako on ne uzdrmava stvari u tolikoj meri kao što je to učinio Mandate of Heaven kada je objavlјen pre samo dva meseca, on unosi više života u igru koja je već bila merilo prema kojem ocenjujemo sve ostale velike strategijske igre.

Fokus A World Betrayed je na Sun Ce i Lu Bu, dva izuzetno važna lika. Ovi likovi su bili igrivi i ranije, ali od početka su dostupni kao vođe frakcija. Oba imaju jedinstvenu mehaniku kampanje, i nove jedinice i oficire koji će da služe pod njima.

Dok je Mandate of Heaven poslužio kao prequel glavnom scenariju osnovne Three Kingdoms igre (postavlјene 182, odnosno 190. p.n.e.), A World Betrayed je postavlјen četiri godine kasnije od Three Kingdoms, u 194. Možda nećete da pomislite da nešto kasniji datum početka je bio masivan dogovor, ali takav je.

To je zato što vam ovaj novi datum početka omogućava da igrate kao originalni pokretači i treneri ere (Liu Bei, Cao Cao itd), ali prekida relativno sporu prvu desetinu ili oko toliko poteza igre Total War. Svaka od ovih frakcija (sa izuzetkom Lu Bu i Sun Ce, dovolјno zanimlјivo) ima nekoliko teritorija pod njihovom komandom od samog početka, i istraživali su i otklјučali i nekoliko osnovnih reformi. To takođe znači da možete da skočite pravo u akciju od samog početka.

A World BetrayedAko ste išta poput nas (skoro 300 sati prijavlјenih nakon recenzije osnovne igre i kasnijih ekspanzija i igranja radi našeg uživanja), onda je ovo potpuno novi zakup života, jer ove starije frakcije počinju na različitim mestima, i cela karta oseća se svežom kada se posmatra iz ove različite perspektive.

To je velikim delom zahvalјujući narativnom imperativu i mehaničkom podsticaju da se gurne prema jugu. Southlands je, naravno, domovina Sun Ce-a, i on je podstaknut prema nagradama koje se nude za zauzimanje teritorije u tom regionu. Yan Baihu (novi vođa bandita, objavlјen zajedno sa A World Betrayed u besplatnom patch-u), takođe započinje kampanju u ovom području i između njih dvojice, ceo jugoistočni deo mape je postao prilično žestoko osporavan, gde je jednom bila nešto kao zaleđe.

A World BetrayedSun Ce-ova mehanika za frakcije, Reckless Luck, potpuno se ne slaže sa tim kako volimo da igramo Total War igru, a to nas je prisililo da prilagodim naše davno ugrađene poteze. Da biste odražavali i sjaj i bezobzirnost Little Conqueror-a, svakim potezom gubite određenu količinu Reckless Luck, Sun Ce-ovog resursa za frakciju, i ako mu ikada u potpunosti nestane, on umire.

Ovaj resurs zarađujete ispunjavanjem Legacy of Wu cilјeva, i oni mogu da variraju od hvatanja čitavih komandi, nivoa određenih vrsta generala ili postizanja istorijskih cilјeva u zadatom roku. Prisilјava vas da budete agresivni i da, čak i nesmotreni, jer ako niste, izgubićete vaš najvažniji lik. Ako ste defanzivniji igrač poput nas, to može da bude izuzetno uzbudlјivo, ali i potpuno oslobađajuće.

A World BetrayedLu Bu-ov mehanizam za frakcije je sličan, ali različit na nekoliko klјučnih načina. Kao što možete da očekujete od Warrior Without Equal, Lu Bu zarađuje njegov izvor frakcije, Momentum, tražeći i pobeđujući najveće ratnike tog doba, teške napadače kao što su Guan Yu ili Xiahou Dun. Kažnjeni ste zbog odmaranja na lovorikama, jer Momentum smanjuje svaki potez, a vi uvek tražite sledeću bitku.

Pristupom neverovatno moćnim elitnim jedinicama kao što su velikih mačeva vlasnici Camp Crushers i njegov lični čuvar Xiliang, Lu Bu kampanja je pravi kvalitet u odnosu na količinu, jer započinje okružen mnoštvom manjih, ali mnogobrojnijih protivnika. Kad pobedi posle bitke, Lu Bu je u stanju da resetuje svoje tačke kretanja (po cenu umaranja njegovih sila) i nastavlja sa kretanjem, nadvladavši protivnike bezobzirnim žarom u njegovoj želјi za dominacijom.

Obe kampanje Sun Ce-a i Lu Bu-a sadrže dodatan narativni fokus koji je prvi put predstavlјen sa Warhammer igrama, ali je zaista oplemenjen u Three Kingdoms i njegovim ekspanzijama, i njegova je najveća snaga. Desetine događaja mogu da se pokrenu nakon što se ispune određeni kriterijumi koji mogu da imaju dalekosežne i uticajne posledice, poput povećanja i premeštanja matičnih regiona, statističkih navika i pristupa moćnim likovima ere.

Total War: Three Kingdoms – A World Betraied ne otkriva ponovo točak, ali njegov fokus na geografski jedinstven, ali neiskorišćen deo karte, čini da se oseća kao novo iskustvo.
Slično tome, kampanje i Sun Ce-a i Lu Bu-a predstavlјaju izazovna i sveobuhvatna iskustva koja igračima nude na desetine (ako ne i stotine) sati najkvalitetnijeg iskustva u strateškim igrama na tržištu. I dok uvek trebate da birate kvalitet iznad kvantiteta, sama količina značajnih opcija u ponudi u Three Kingdoms kao celino ima njen sopstveni kvalitet.
Za:

  • Povećana usredsređenost na Southlands, divlјi i prelepi region iz kojeg potiče porodica Sun.
  • Sun Ce i Lu Bu dobijaju dobro razvijene i potpuno realizovane njihove sopstvene frakcije i pristup jedinicama i moćnim trupama
  • Narativni fokus čini se više promišlјenim i angažovanim iskustvom strategije

Protiv:

  • Sve u svemu, manje sadržaja nego što je ponuđeno u Mandate of Heaven

Total War: Three Kingdoms A World Betrayed was last modified: 17 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Total War: Three Kingdoms A World Betrayed appeared first on ITNetwork.

Original Article