Total War: Rome Remastered

0
416

Total War: Rome Remastered programera Feral Interactive je čvrsta i verna rekreacija formule originalne igre. Ova nova verzija dobija nekoliko impresivnih ispravki poput grafike višeg kvaliteta, ažuriranog korisničkog interfejsa, pa čak i nove trgovačke jedinice za eksperimentisanje. Sam način igre je i dalјe isti kao 2004. godine, što može da bude više nego malo štetno za celo iskustvo.

Total War: Rome Remastered smešten je u kasni republički period i rani carski period Rima. Rim je podelјen na tri različite porodice, od kojih je svaka želela da osigura da Rimsko carstvo vlada celinom poznatog sveta. U glavnoj kampanji igrači će preuzeti kontrolu nad jednom od ove tri porodice i prisiliti druga moćna carstva da se potčine. Fanovi strateških igara i lјubitelјi rimske istorije naći će ovde mnogo razloga za uzbuđenje.

Rome RemasteredRast Rimskog carstva u Total War: Rome Remastered nije mali podvig. Kao i u originalnoj igri, gradovi rastu gradeći nove zgrade koje omogućavaju regrutovanje različitih vrsta vojnih jedinica. Nakon što jedinice budu regrutovane u vojsku, gradovi drugih država mogu da budu zauzeti silom, što povećava carstvo. Kada zauzimate grad, igra se prebacuje iz Civilization stila osvajanja igre na Warcraft stil RTS dok igrač naređuje njegovim trupama da napadnu njihove neprijatelјe. Gotovo sve o aspektima igranja Total War: Rome Remastered je nepromenjeno, što je na neki način sramota. Mnogo je pobolјšanja bilo prisutno u kasnijim naslovima (poput bolјeg AI i pojednostavlјenog borbenog sistema) zbog kojih se Total War: Rome Remastered oseća zastarelo.

Rome RemasteredPostoji nekoliko dobrodošlih pobolјšanja Total War: Rome Remastered . Kao prvo, korisnički interfejs je drastično bolјi. Ekran nije ni izbliza pretrpan kao verzija iz 2004. godine, a pronalaženje relevantnih informacija o jedinicama i naselјima sada je mnogo jednostavniji proces. Igrači sada takođe imaju pristup pomenutoj trgovinskoj jedinici koja može da se regrutuje u njihovu službu. Ovi trgovci mogu da budu poslati u savezničke gradove kako bi razmenili resurse i skupili više zlata u svrhu širenja vojske. S obzirom na to da postoji nekoliko načina za zaradu zlata u Rome: Total War, osim oporezivanja ili plјačke, ovo izuzetno pobolјšava iskustvo.

Rome RemasteredGrafičko ažuriranje Total War: Rome Remastered nije preterano impresivno, ali je definitivno primetan napredak. Modeli likova i portreti su i dalјe nekako ravnog izgleda, ali oni takođe mogu da se pobolјšaju preuzimanjem dodatnog paketa pobolјšane grafike koji se besplatno uklјučuje u igru. Čak i sa ovim paketom grafika nikada ne dostiže standarde koje postavlјaju savremeniji naslovi u Total War franšizi, poput odličnog A Total War Saga: Troy.

Total War: Rome Remastered nalet je nostalgije za one koji imaju lepa sećanja na izgublјene sate dok pokušavaju da osvoje još samo jedan neprijatelјski grad. Nostalgija je takođe primarna prodajna tačka igre, međutim, budući da bi novi igrači bili bolјe prilagođeni počev od novijeg naslova, a iskusni navijači će propustiti određene karakteristike kvaliteta života prisutne u modernim strateškim igrama. Iako Total War: Rome Remastered časno radi na oživlјavanju starog klasika, sveži sloj boje malo pokriva zastarelu mehaniku i verovatno će samo stari fanovi koji žele da se vrate naslovu koji su voleli nekada dobiti mnogo kao rezultat remastera.

Total War: Rome Remastered was last modified: 5 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Total War: Rome Remastered appeared first on ITNetwork.

Original Article