Toshiba: Čipovi za upravljanje napajanjem su ključni pokretač rasta

0
51
toshiba:-cipovi-za-upravljanje-napajanjem-su-kljucni-pokretac-rasta

Top50 2023

PCPress.rs Image

Japanski industrijski konglomerat je prešao u privatno vlasništvo.

PCPress.rs Image

Toshiba planira da uloži 125 milijardi jena u proizvodnju čipova

Izvršni direktor kompanije Toshiba izjavio je da kompanija vidi čipove za upravljanje napajanjem kao trenutni pokretač profita zbog naglog rasta potražnje za električnim vozilima.

Privatna firma Japan Industrial Partners je kupila kompaniju Toshiba za 14 milijardi dolara. “Želimo da što je moguće brže proširimo kapacitet za proizvodnju čipova za upravljanje napajanjem”, rekao je izvršni direktor Taro Shimada.

Toshiba planira da uloži 125 milijardi jena kako bi značajno povećala proizvodnju čipova koji se koriste za upravljanje napajanjima. Cilj kompanije je da više nego udvostruči kapacitet proizvodnje ovih čipova. Takođe, Toshiba želi da se takmiči i sustigne vodeće kompanije u ovoj oblasti, kao što je Infineon Technologies AG.

“Optimalno ćemo raspodeliti resurse ka oblastima rasta i potencijalnim profitima kako u Japanu, tako i van njega”, rekao je Shimada. On je dodao da kompanija želi brzo da postigne prodaju od 10 i više odsto .

Na pitanje o mogućnosti restrukturiranja i prodaje nerentabilnih poslova, Shimadaje rekao da još ništa nije odlučeno. Takođe, Shimada je odbio da komentariše vremenski okvir za potencijalno ponovno postavljanje akcija na berzi. On je naveo da će o tome odlučiti JIP.

Izvor: Reuters

SBB


Tagovi: ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.