Tormented Souls (Switch)

0
51

Bili smo prilično impresionirani kada smo prošle godine igrali Tormented Souls na PS5.

Staromodna survival horor igra inspirisana klasicima kao što su Resident Evil i Silent Hill, dok određeni aspekti Tormented Souls-a nisu bili toliko lepi ili prilagođeni korisniku, u celini je pružala zaista uznemirujuće iskustvo. I od njegovog početnog lansiranja, dostupan je u nizu drugih formata. Najnoviji je Nintendo Switch.

U praksi sa Switch verzijom Tormented Souls-a, bili smo prijatno iznenađeni portom. Vizuelni elementi su očigledno malo ublaženi, ali okruženja su zadržala veliki deo njihovih detalјa i još uvek su natoplјena atmosferom. I dok smo bili razočarani modelima likova u PS5 verziji igre, na Switch-u su dobri koliko možete da očekujete. Možda čak i bolјi. Ubacite pristojno osvetlјenje i senke, i stabilnu brzinu kadrova, i imate pobednika.

Tormented-SoulsOdloženo objavlјivanje Tormented Souls na Switch-u takođe znači da ima koristi od vredne funkcije kvaliteta života: mogućnost otvaranja mape bez potrebe da se krećete kroz menije. To je mala stvar, ali čini veliku razliku u iskustvu. Bilo je mučno proveravati mapu kada smo igrali igru na PS5, uranjali i izlazili da proverimo kuda idemo i da li smo propustili neku stavku.

Šteta je, međutim, da neka druga pitanja nisu rešena. I dalјe ćete morati da uđete u meni da biste, na primer, promenili između dalekometnog i bliskog oružja. I moraćete da pronađete kolutove trake da biste sačuvali vaš napredak. Tormented Souls zaista pokušava da replikuje horor igre za preživlјavanje devedesetih do greške. Ipak, barem na Switch-u možete udobno da postavite vašu mašinu u režim mirovanja ako treba da napravite pauzu.

Tormented Souls 2Postoji još jedan problem sa Tormented Souls-om koji je takođe svojstven njegovom dizajnu: zaklјučani uglovi kamere ponekad vas sprečavaju da dobro vidite neprijatelјe. Ući ćete u sobu, čuti zvukove koji upozoravaju da u njoj vreba nešto zlo, a zatim ćete krenuti napred, nadajući se da ćete moći da je dobro pogledate pre nego što vas nasilno pocepa u komadiće. Često je dobra ideja da se borite protiv neprijatelјa ako možete, ali ponekad je jednostavno bolјe trčati ako imate dobar položaj na tom području.

Međutim, neka od ovih pitanja će biti stari šešir veteranima horora preživlјavanja. A za njih je Tormented Souls apsolutni must-have. To je možda najuspešniji primer ovog žanra u poslednjih nekoliko godina, i iskreno se nadamo da će dobiti nastavak. Ali za one koji su navikli na moderne detalјe kao što je kamera koju možete da pomerate, neograničeno sačuvavanje i obnavlјanje zdravlјa, ovo bi ponekad moglo da izgleda pomalo neprijatno.

Tormented Souls 3Ipak, činjenica je da je Tormented Souls odlična horor igra za preživlјavanje, i na Switch-u je impresivnija nego ikada. Vizuelni prikazi su dobri, igra sa slagalicama ostaje zanimlјiva, a mogućnost brzog prikazivanja mape čini svetsku razlika. Ako ste fan old-school survival horora i još niste igrali ovo, kupite ga odmah.

Tormented Souls (Switch) was last modified: 26 maja, 2022 by Zoran Ristic

The post Tormented Souls (Switch) appeared first on ITNetwork.

Original Article