Top 3 besplatna PC shootera za samoizolaciju

0
41

Gamerima karantena ili samoizolacija vjerojatno ne pada tako teško kao nekim drugim skupinama ljudi koji se boje da će ludjeti kod kuće ako zbog borbe protiv epidemije COVID-19 koronavirusa nekoliko tjedana ili mjeseci neće smjeti izlaziti iz kuće. Dobra stvar je u tome što gamer zapravo može postati svatko tko posjeduje računalo, konzolu, tablet ili mobitel, a za to ne treba niti kupovati igre, jer se mnoštvo toga nudi besplatno.

Mi smo ovom prilikom za vas odabrali Top 3 besplatne pucačke igre za PC računala za koje vjerujemo da će vas odlično zabaviti, a svojom kvalitetom se mogu svrstati uz bok mnogim najboljim komercijalnim naslovima.

1. Call of Duty: Warzone

Na prvo mjesto ovog popisa smo odlučili staviti najnoviju igru battle royale žanra, koja svakim danom obara rekorde po preuzimanju i igranosti. Ako vam nije poznato što je to battle royale, reći ćemo vam samo da se radi o igrama u kojima se grupa igrača (u slučaju Warzonea njih 150) spušta padobranima na mapu i obračunava protiv svih ostalih sve dok na kraju ne ostane samo jedan jedini preživjeli pojedinac ili tim.

Warzone vam nudi ogromnu mapu, obilje oružja, opreme i drugih stvari koje možete skupljati, izvrsnu grafiku, fiziku i neke posebne značajke. Među njima je jako zanimljiv "Gulag", odnosno mala arena u kojoj nakon pogibije pobjedom u dvoboju s nekim drugim jadnikom koji dijeli vašu sudbinu imate priliku izboriti povratak u igru. Pored toga, osim eliminacije protivnika trebate skupljati i virtualnu lovu, pa poginule suborce možete oživljavati i plaćanjem otkupnine za njihov život. Svakako bismo vam preporučili da igru isprobate jer je doista odlična, pogotovo ako ste već prije igrali battle royale igre poput Fortnitea, Apex Legends ili PUBG-a. Po nama ih ovo "šije" za dvije klase.

Minimalna konfiguracija: CPU: Intel Core i3-4340 ili AMD FX-6300, 8 GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 670 / GeForce GTX 1650 ili Radeon HD 7950 GPU.
Više informacija i preuzimanje: https://www.callofduty.com/warzone
Napomena: Igra je besplatna i za PS4 te Xbox One konzole
OCJENA: 92

2. Warframe

Warframe je po nama najbolja besplatna pucačka igra na Steam platformi koja se igra iz trećeg lica (TPS). Mada je izdan još 2013. godine, ovaj shooter s elementima RPG-a tijekom vremena se stalno razvijao i rastao, pa je developer Digital Extremes u njega ugradio brojne nove značajke i elemente gameplaya. Svemirske i podvodne borbe, zone s "otvorenim svijetom", PVP bitke, samo su neki od tih novijih sadržaja. O ovoj igri vam uopće ne trebamo previše pričati, jer ćete sve što vam treba učiti kada je započnete igrati kroz stalne upute i tutorijale vezane uz to što vam je činiti, pa ćete kroz svaku misiju dobivati detaljne informacije kako biste se mogli koncentrirati na čistu akciju.

U igri ćete upravljati s pripadnicima rase ratnika pod nazivom Tenno koji su se nakon stoljeća spavanja probudili iz "kriosna" u budućnosti Zemlje gdje traje rat između različitih frakcija. U osnovi to znači da nakon kratkog kreiranja lika odmah krećete u borbe korištenjem različitih vrsta oružja i specijalnih moći prateći osnovne upute. Osim klasičnih pucačkih elemenata, u igri ćete pronaći elemente parkoura i RPG-a kako biste svojem liku poboljšavali sposobnosti, oružje i opremu, a moći ćete uživati i u kooperativi s do tri frenda koje pozovete u igru. Ono što će vas odmah oduševiti je fantastični vizualni izgled igre, brzina i žestina akcije, pa vas ništa dramatično neće kočiti u napredovanju i čistim pucačkim obračunima.

Minimalna konfiguracija: Intel Core 2 Duo e6400 ili AMD Athlon x64 4000+ CPU, DirectX 10+ grafička, 4 GB RAM-a.
Više informacija i preuzimanje: https://store.steampowered.com/app/230410/Warframe/
Napomena: Igru možete preuzeti preko Steam platforme, a postoje i inačice za PS4, Xbox One i Nintendo Switch konzole.
OCJENA: 90

3. Destiny 2

Mada se za Destiny 2 prodaju dodatni sadržaji pod nazivima Destiny 2: Forsaken i Destiny 2: Shadowkeep, osnovna igra je besplatna, odnosno "free-to-play" i omogućit će vam puno sati zabave za nula kuna. Ukratko rečeno, radi se u pojednostavljenom SF MMORPG-u u kojem su sve karte bačene na čistu pucačku akciju. Stoga ovaj naslov možda neće prihvatiti ljubitelji RPG-a jer je taj element igre u potpuno drugom planu, no zato će ljubitelji pucačina uživati. Igra ima sasvim prihvatljivu i nekompliciranu priču o napadu vanzemaljske rase Cabal kojoj se suprotstavljaju Guardiani, čuvari reda i zakona u svemiru, a vaš lik je posljednji među njima, no na sreću ima sposobnost uskrsnuća pa ga nikome neće biti lako utamaniti zauvijek, u što ćete se i sami uvjeriti kada krenete u svoju avanturu.

Kao i u slučaju s Warframeom, nije vam se potrebno unaprijed pripremati za igranje dugotrajnim čitanjem povijesti Guardiana, jer ćete sve što vam treba naučiti tijekom samog gameplaya uz vodstvo "tutorial glasa" koji će vas voditi kroz zbivanja. Vaše je samo da skupljate oružja i municiju, napucavate sve što vam stane na put, pomažete saveznicima i izvršavate glavne ciljeve koji će vam biti na vrijeme rečeni. Ako vam solo igranje dosadi, možete skupiti društvo za kooperativni tim od 3 igrača, a tu je i PVP igranje za 4v4 igrača koje se odvija na malim mapama. Mnogima će singleplayer kampanja biti sasvim dovoljna, ali ako imate dobro društvo koje je također prisilno biti kod kuće u samoizolaciji, svakako probajte barem kooperativu, koja je po nama najbolji dio igre.

Minimalna konfiguracija: Intel Core i3 3250 3,5 GHz ili Intel Pentium G4560 3,5 GHz / AMD FX-4350 4,2 GHz CPU, 6 GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 660 2 GB ili GTX 1050 2 GB / AMD Radeon HD 7850 2 GB
Više informacija i preuzimanje: https://store.steampowered.com/app/1085660/Destiny_2/
Napomena: Postoje inačice za PS4, Xbox One i Google Stadia platforme.
OCJENA: 85

VRIJEDI ISPROBATI I OVE BESPLATNE PUCAČINE: Ring of Elysium, Counter-Strike: Global Offensive, Call of Duty: Mobile (službena emulirana vezija za PC), Ironsight, MechWarrior Online, Planetside 2, The Cycle, Warface, Black Squad, Crossfire West, Team Fortress 2, Paladins: Champions of the Realm, Quake Champions, Call to Arms, PUBG Lite.

Original Article