Tivoli Songbook i Songbook Max donose retro dugmiće i klizače modernim Bluetooth zvučnicima i DAB radio uređajima

0
36
tivoli-songbook-i-songbook-max-donose-retro-dugmice-i-klizace-modernim-bluetooth-zvucnicima-i-dab-radio-uredjajima

Jedna od stvari koje većini savremene audio opreme nedostaje je opipljivost: koliko god da je divno dobiti neverovatan zvuk iz sistema, jednostavno je manje zabavno kada nema klizača za klizanje, dugmića za okretanje i prekidače za prebacivanje. Zato novi Tivoli Songbook i Songbook Max intrigiraju: dva prenosiva Bluetooth zvučnika sa puno opipljivosti i nekim neobičnim audio karakteristikama.

Songbook je inspirisan opremom iz sedamdesetih i devedesetih godina prošlog veka, i predstavljaju evoluciju prethodnog Songbook radija. Dizajniran je da bude prenosiv, i svakako upečatljivog izgleda: zelena verzija izgleda kao da je otrgnuta sa američkog vojnog džipa, dok krem opcija izgleda kao da bi trebala biti pored onih drink kolica iz sedamdesetih sa poluglobusom na vrhu. Ali neka vas retro izgled ne prevari, ovo su potpuno moderni uređaji.

Tivoli Songbook i Songbook Max: ključne karakteristike i specifikacije

Tivoli Songbook

Songbook dolazi sa 3,5-inčnim zvučnikom punog opsega, 3,5-inčnim vuferom i dvostrukim pojačalima od 40 vati, tako da je sposoban za ozbiljan volumen. Sa 3 kg je lakši nego što izgleda, i takođe je mnogo lakši od svog većeg brata. Taj model, Songbook Max, ima 5,2 kg tako da je više prenosiv nego što je portabilan. Ali dobitak je što dobijate 4-inčni subvufer, 4-inčni srednji opseg, 3/4-inčni visokotonac i dvostruka pojačala od 50 vati za još veću snagu zvuka.

Bluetooth je 5.3 i postoji neobična dodatna opcija ulaza: četvrt-inčni/6,35mm aux ulaz ima predpojačalo, što znači da možete priključiti gitaru ili drugi instrument i koristiti Songbook kao pojačalo. Ako se odlučite za Max, vaše audio opcije uključuju ugrađeni FM i DAB+ radio. Trajanje baterije je deklarisano na 10 sati i možete brzo puniti putem USB-C sa do 15V.

Ima nešto izuzetno simpatično u prednjem delu ovih zvučnika, setu EQ klizača i dobrim kliktavim prekidačima. A s obzirom na Tivoli-jeve dosadašnje rezultate, nema sumnje da će zvučati jednako dobro kao što izgledaju.

Tivoli Audio Songbook ima preporučenu maloprodajnu cenu od £429, dok je Songbook MAX £599. Oba modela su već dostupna kod Tivoli-ja i kod uobičajenih prodavaca.

Read More