Tinejdžer pobedio sedmostrukog prvaka sveta u Tetrisu

U američkom gradu Portlandu se u vikendu iza nas održalo svetsko prvenstvo u popularnom Tetrisu, gde je došlo do neočekivanog iznenađenja.

Čovek koji je do sada sedam puta osvajao titulu prvaka sveta u ovoj čuvenoj igri, Džonas Nojbauer, je ovoga puta morao da se zadovolji titulom vicešampiona, jer ga je u finalu dobio ni manje ni više nego tinejdžer, šesnaestogodišnji Džozef Sejli.

Džonas je držao neprikosnoveno mesto najboljeg “tetraša” od 2011. do 2017. godine, i očekivala se rutinska odbrana te titule, ali je ovoga puta konačno došlo do uzbudljivih promena i mlada nada je zauzela tron. Dosadašnji svetski prvak je izjavio da je “Mali igrao sa puno srca”, da ima neverovatnu tehniku i talenat i da mu ostaje samo da mu čestita.

Čuveni Tetris postoji od 1984. godine, a već decenijama postoji ozbiljna kompetitivna scena za klasični Tetris i brojne strategije u ovoj igri koja zahteva veliki fokus, reflekse i brzo razmišljanje, i za koju postoji veliko interesovanje u takmičarskom smislu, ma koliko možda to kod nas zvučalo čudno.

Poslenje momente uzimanja titule mladog Džozefa možete videti ispod:

Original Article