Apple je nedavno završio gradnju zgrade vrijedne pet milijardi dolara zvane Apple Park. Neki ga nazivaju arhitektonskom znamenitošću. Ipak, nezaposleni neće moći da uđu u park, a Apple ni ne razmišlja o toj opciji.

Na nedavnom sastanku Applea sa investitorima i akcionarima u teatru Stiva Džobsa, Tima Kuka su pitali kada će moći da uđu i prošetaju po novim Apple parku. Odgovorio im je – nikada.

“Ne možemo da otvorimo glavnu zgradu za obilaske zato što u njoj postoji mnogo povjerljivih stvari. Nismo napravili Apple park za druge ljude. Mislim da su kritike te odluke bizarne, ali nije to napravljeno za vas. Ja znam kako radimo, vi ne znate“, rekao je aludirajući na one koje je ova odluka uvredila.

Pitate se šta sa onima koji imaju sastanke u Appleu i moraju da posjećuju zgradu?

Doći će na sastanak, ali im neće biti dozvoljeno da se previše šetkaju po zgradi.

Zanimljivo je i da su sve fotografije zaposlenih koji su slikali unutrašnjost nove zgrade obrisane i uklonjene sa društvenih mreža.

Ali nije da Apple nije mislio na svoje fanove – preko puta ulice se nalazi novi kampus za turiste koji posjeduje Apple store, kafić i mnogo stvari posvećenih najpoznatijoj jabuci na svijetu.

(b92)

Article source: http://feedproxy.google.com/~r/NaukaITehnologija-NezavisneNovine/~3/XclHGFNetoA/465061