TikTok testira starosna ograničenja

0
168

Kompanija želi da klasifikuje sadržaj na osnovu „zrelosti sadržaja i tematskih zona komfora“.

PCPress.rs Image

Ograničenja za određenu vrstu sadržaja

TikTok počinje da testira načine za starosno ograničenje nekih vrsta sadržaja u svojoj aplikaciji usred napora da poboljša bezbednosne funkcije za tinejdžere. Sve je još u ranoj fazi, ali kompanija kaže da je cilj zaštititi mlađe korisnike od sadržaja za odrasle ili drugih potencijalno neprikladnih video zapisa.

TikTok se, kao i druge aplikacije, nedavno suočio sa pojačanim nadzorom kako se bavi bezbednošću korisnika, posebno za decu i mlađe tinejdžere. Na saslušanju u Kongresu prošle jeseni, potpredsednik kompanije za javnu politiku nagovestio je da aplikacija radi na novim načinima „uživanja u sadržaju zasnovanom na uzrastu“. Sada je kompanija podelila još nekoliko detalja o tome kako bi to moglo da izgleda.

TikTok, dugo poznat po svom jezivo preciznom algoritmu za preporuke, radi na funkcijama koje bi mogle da klasifikuju sadržaj na osnovu „zona zrelosti sadržaja i tematskih komfornih zona“, rekla je Tracy Elizabeth, TikTok-ov vođa za globalnu politiku problema.

„Kada sistem bude u potpunosti pokrenut, sadržaj za koji smo identifikovali da sadrži otvoreno zrele teme mogao bi biti ograničen za tinejdžere.“„Sadržaj koji ima manje zrele teme, članovi naše zajednice će moći da izaberu zone udobnosti ili zrelost sadržaja koje bi radije preskočili ili za koje bi se opredelili“, rekla je Tracy.

Elizabeth nije objasnila kako je kompanija određivala nivo zrelosti videa, rekavši da je posao u „fazi inovacija“. Ali rekla je da bi to na kraju moglo da liči na ocene koje se koriste za film, televiziju i video igrice.

„Znamo da postoji porodični sadržaj, postoji sadržaj za tinejdžere, postoji sadržaj za odrasle.“ „Ono što bismo želeli da uradimo je da kažemo ‘izvolite: možete sami da izaberete koja je ta kategorija u kojoj se osećate najugodnije.’“

Ona je dodala da roditelji takođe mogu da kontrolišu ove preferencije za svoju decu preko TikTok-ove „Porodice“. Podešavanjem uparivanja.

Zreliji sadržaj za mlađe korisnike

TikTok takođe radi na funkciji za kreatore koja bi im omogućila da naznače da li su njihovi video snimci namenjeni odraslim ili mlađim korisnicima. Ovo bi moglo pomoći u daljem informisanju o preporukama TikTok-a kako bi se osiguralo da zreliji sadržaj ostane izvan feed-ova mlađih korisnika.

Iako TikTok sada izvodi mali test starosnih ograničenja, moglo bi proći još neko vreme pre nego što funkcije postanu široko dostupne. Elizabet je dodala da se još uvek oblikuju. „Mnogo od ovoga još nismo u potpunosti odlučili kako ćemo to da uradimo“, rekla je ona.

Osim ovih funkcija, TikTok je takođe podelio ažurirani skup smernica zajednice. Prema novim pravilima, TikTok daje samoubistvene obmane i opasne izazove sopstveni odeljak u nastojanju da politiku učini vidljivijom.

Kompanija takođe proširuje vrstu sadržaja koji zabranjuje u okviru svoje politike poremećaja u ishrani. Nova pravila će zabraniti video snimke koji promovišu „poremećenu ishranu“, poput ekstremnog brojanja kalorija, kratkotrajnog posta, prekomernog vežbanja i drugih „nedovoljno prepoznatih znakova potencijalnog problema“.

Aplikacija takođe ažurira svoja pravila kako bi eksplicitno zabranila „korišćenje drugog i preuzimanje rodnog indentiteta, mizoginiju kao i sadržaj koji podržava ili promoviše programe terapije konverzije“.

Kompanija kaže da je već uklonila ove vrste postova u prošlosti, ali da pravila nisu posebno navedena u njenim smernicama zajednice za javnost.

Izvor: Engadget

The post TikTok testira starosna ograničenja first appeared on PC Press.Original Article