TikTok testira novu društvenu mrežu, konkurenta Instagram-u

0
86
tiktok-testira-novu-drustvenu-mrezu,-konkurenta-instagram-u

TikTok je nedavno lansirao novu aplikaciju za deljenje fotografija nalik Instagramu pod nazivom Whee, kako su primetili Android Police i osnivač APKMirror-a, Artem Russakovskii.

TikTok eksplicitno pozicionira Whee kao aplikaciju za deljenje fotografija samo sa najbližim prijateljima. “Fotografišite i delite stvarne fotografije koje samo vaši prijatelji mogu videti, omogućavajući vam da budete najautentičniji,” prema opisu Whee-a na Google Play-u. “Whee je najbolje mesto za bliske prijatelje da dele životne trenutke.”

Snimci ekrana sa liste aplikacija prikazuju stvari poput tražila za fotografije, liste prijatelja za slanje poruka i feed-a — i mnogi natpisi ispod fotografija ističu kako su funkcije namenjene povezivanju sa prijateljima.

Čini se da TikTok još uvek testira ovu novu aplikaciju. Trenutno je dostupna na Androidu u “više od desetak zemalja,” ali ne i u SAD, prema izveštaju Android Police-a. Takođe je ne vidim na iOS App Store-u. TikTok i matična kompanija ByteDance nisu odmah odgovorili na zahtev za komentar.

Ovo nije prva TikTok-ova aplikacija koja izgleda da crpi inspiraciju iz Instagrama: u aprilu je kompanija počela sa uvođenjem aplikacije za deljenje slika pod nazivom TikTok Notes.

Am I the first one to report this? Bytedance, the developer of Tiktok, is testing a new app called Whee. It’s currently not available in the US but it is live in over a dozen countries.https://t.co/iNVQlVQ5C2https://t.co/n9rKnrHovE

— Artem Russakovskii (@ArtemR) June 18, 2024

Read More