TikTok pretraživač i praćenje korisnika

0
58

Mnoge popularne aplikacije korisnicima ne dozvoljavaju da izađu kad kliknu na neki link, već predlažu korišćenje njihovih posebno prilagođenih pretraživača. Izgleda da to nije sasvim bez posledica.

PCPress.rs Image

Eksperti upozoravaju da pretraživači u okviru aplikacija omogućavaju praćenje korisnika, te da je TikTok najgori u tome. Niko se ne raduje aplikacijama koje prate svaki klik, a nova alatka po imenu InAppBrowser omogućava da se isprati sve što se u nekoj iOS aplikaciji dešava tokom korišćenja pretraživača u okviru aplikacija.

Da bi se demonstriralo šta nova alatka može, testirani su pretraživači u popularnim aplikacijama, a rezultati su uznemirujući. Aplikacije kao što su TikTok, Instagram, Facebook Messenger, te Facebook, modifikuju web stranice koje se otvaraju preko pretraživača u aplikaciji, što uključuje i implementiranje koda za praćenje.

PCPress.rs Image

Tokom ovog eksperimenta je utvrđeno da je TikTok najopasniji, jer prati korišćenje tastature i tapove na ekranu. Dakle ako se neka stranica otvori preko TikTok pretraživača, te se nakon toga unesu neki lični podaci, na primer broj kreditne kartice, TikTok ima pristup svim tim detaljima, što nikome ne prija.

Izvor: Mashable

The post TikTok pretraživač i praćenje korisnika first appeared on PC Press.Original Article