TikTok predstavio prve kreatore kojima će plaćati za video sadržaje

0
116

TikTok je predstavio prve kreatore kojima će plaćati video sadržaje koje objavljuju na popularnoj video aplikaciji. Za naplatu sadržaja TikTok je postavio i određene uslove.

Ukupno će biti isplaćeno 19 kreatora, a među kojima su Dejvid Dobrik, Bretanja Tomlinson, Čejen Jaz Vajz, Džastis Aleksander, Majkl Le, Marisa Ren i Ros Smit.

Iako su mnogi korisnici TikToka već odranije bili popularni na nekoj od društvenih platformi, uključujući Dobrika i Smita koji su popularni YouTuberi, ipak je veliki broj TikTokera koji su postali popularni samo zahvaljujući sadržaju na ovoj aplikaciji.

Na primer, Dr Fayez (@lifeofadoctor), lekar hitne medicine, od početka pokretanja TikToka 2019. godine prikupio je više od 500.000 pratilaca i poznat je po „razbijanju uobičajenih zabluda o zdravstvenoj zaštiti i medicini“. On svojim pratiteljima prikazuje svakodnevni život lekara.

Met Gresia (@mattgresia) je preduzetnik koji koristi TikTok za podučavanje poslovnih veština više od 13 miliona pretplatnika.

Kako javlja Verge, TikTok kroz fond od 200 miliona dolara želi podstaći ambiciozne kreativce koji tragaju za mogućnostima ostvarivanja prihoda za život. Nije jasno koliko često će kreatorima isplaćivati novac, kao ni koliko će iznositi svaka isplata.

Da bi kreativci mogli biti deo ovog fonda, moraju biti punoletni, imati 10.000 pratioca, kao i prikupljenih najmanje 10.000 pregleda u poslednjih 30 dana, te objavljivati originalni sadržaj koji ne krši smernice kompanije.

TikTok predstavio prve kreatore kojima će plaćati za video sadržaje was last modified: avgust 15th, 2020 by ITN Team

The post TikTok predstavio prve kreatore kojima će plaćati za video sadržaje appeared first on ITNetwork.

Original Article