TikTok dijeli otkaze širom svijeta

0
94

Popularna aplikacija za dijeljenje kratkih video filmova TikTok, u posljednjim je godinama stalno bilježila veliki rast korisnika, što je rezultiralo i povećanjem broja zaposlenika.

No, prema izvorima koje citira Wired, to se sada mijenja, jer je aplikacija u vlasništvu kineske kompanije ByteDance već otpustila veliki dio zaposlenika, dok je mnogima drugima rečeno da se pripreme za razgovore s kadrovskom službom (HR-om).

Prema tim informacijama, na glavnoj meti su europski zaposlenici kojima je rečeno da su im radna mjesta ugrožena i mogu očekivati razgovor s kadrovskom kroz sljedećih nekoliko tjedana. U SAD-u su zaposlenike obavijestili da su dobili otkaz ubrzo nakon što su se u ponedjeljak pojavili na poslu.

Među otpuštenim zaposlenicima je i nekoliko visokoprofilnih osoba, uključujući Davida Ortiza koji je bio jedan od prvih izvršnih direktora tvrtke ByteDance koji su zaposleni izvan Kine.

Među svjetski poznatim tvrtkama koje su zbog raznoraznih razloga (uglavnom ekonomske prirode) u posljednje vrijeme otpuštali zaposlenike su Netflix, Unity, Twitter i Tesla, koji je otpustio dvjestotinjak zaposlenika koji su radili na sustavima autopilota i zatvorio ured u Kaliforniji, a Meta je navodno poslala dopis svojim zaposlenicima da prijave kolege koji su neučinkoviti na poslu kako bi im pripremila otkaze.

Očito se u megakompanijama iz ICT svijeta nešto gadno događa.

Original Article