The Witcher 3: Wild Hunt na Steamu zaradio preko 50 miliona dolara za manje od dve godine

Broj igara koji nekoliko godina nakon izlaska nastavlja da beleži ogromnu popularnost kod publike je izuzetno mali, a na toj skromnoj listi se nalazi The Witcher 3, koji i u 2020. godini nastavlja da se prodaje odlično.

Poljska kompanija CD Projekt je sada objavila fantastične rezultate prodaje ove igre vezane isključivo za Steam platformu, i bez uzimanja u obzir prodaju na konzolama. Objavljeno je da je Witcher 3 od oktobra 2018. godine, pa sve do sada na Valveovoj platformi ostvario zaradu od neverovatnih 50 miliona američkih dolara.

Ovaj rezultat ima još jedan povoljan benefit za developere, pošto sa tom zaradom dobijaju specijalnu povlasticu od kompanije Valve, koja se ogleda u prikupljanju 80% profita od prodaje, dok mnoge druge igre svojim developerima donose 70%.

The Witcher 3 je tokom svih ovih godina beležio stabilnu prodaju i popularnost, ali najveći doprinost u nedavnom uspehu nesumnjivo ima Netflixova serija The Witcher. Efekti serije su se videli odmah na početku, u vidu skoka broja konkurentnih igrača na Steamu, a nedavno je objavljeno i da je prodaja porasla za čak 554% procenaza u decembru.

The Witcher 3 će definitivno nastaviti da se odlično prodaje i u narednim godinama, a tome pomaže i potvrda druge sezone serije na Netflixu, koja donosi brojna pojačanja, a možda čak i Marka Hamila, zvezdu Star Wars filmova.

The accumulated revenue from sales of The Witcher 3 on @Steam platform for the period of time between October 1st 2018 and today has exceeded 50M USD. As a result, we are now getting 80% on any subsequent sales of TW3 on Steam.
Thank you all for your support! pic.twitter.com/JgNgrrI5h0

— CD PROJEKT IR (@CDPROJEKTRED_IR) February 20, 2020

The post The Witcher 3: Wild Hunt na Steamu zaradio preko 50 miliona dolara za manje od dve godine appeared first on PLAY!.

Original Article