The Touryst

0
692

The Touryst je akciono-avanturistička puzzle igra koju je razvila i objavila Shin’en Multimedia. Vi ste na odmoru i stižete do mesta zvanog Monument Island. Sve je u istraživanju, rešavanju zagonetki i izuzetno dobrog provoda!

Postavlјeni ste u ovaj svet bez bilo kakve pozadinske priče i preuzmate kontrolu nad turistom sa sjajnom košulјom i fantastičnim brkovima. Morate da istražujete da biste dobili pristup misterioznim spomenicima na različitim ostrvima.

Ovde nema mnogo držanja za ruku – morate da shvatite gde treba da idete i ovo je zaista odlična stvar u igri. Prvo ostrvo je malo i neće vam trebati pomoć oko rešavanja prvog područja, što je savršen uvod. Prvi spomenik deluje kao glavno središte i tajanstveni starac vam zadaje pronalaženje četiri jezgra struje kod različitih spomenika, svaki je na drugom ostrvu.

Unutar svakog spomenika se nalaze glavne zagonetke. Nekoliko zagonetki ima frustrirajuće platforme, a neke sobe imaju sjajne trikove kako da ih dovršite. Na primer, jedna soba zahteva da blokirate pucanje vode u pet različitih područja, ali kamena zmija se kreće po sobi i deblokira vodu. Nakon nekog vremena shvatili smo da ako stojite na određenom području zmija prestaje da se kreće i možete da bacate kamene blokove da blokiraju vodu što vam omogućava da napredujete. Sve je u pitanju pokušaja i greške.

The TourystTokom putovanja možete da razgovarate sa nekoliko lјudi i oni mogu da vam daju mnogo različitih zadataka za završetak. Oni se dodaju vašoj listi obaveza kojima možete da pristupite u meniju pauze. Ove zadatke morate da ispunite da biste zaradili novac omogućavajući vam kupovinu novih sposobnosti i pristup novim oblastima kupovinom Turističkih vodiča. Neke zadatke ne treba obavlјati da biste dovršili igru, ali u stvari vi nalazite sebe kako želite da ih uradite da biste videli šta ova ostrva mogu da ponude.

The TourystTokom vaše avanture možete da pokupite nove sposobnosti koje će vam pomoći da ispunite određene oblasti poput sprinta i dvostrukog skoka. Pronaći ćete povratno kretanje između ostrva, jer će vam trebati predmet koji se nalazi na drugom mestu da biste pristupili određenim oblastima ili ispunili zadatak.

Ova igra voli da vas podseti da ste na odmoru, pa možete da učestvujete u aktivnostima odmora, poput odlaska na zabavu na plažu i surfovanja. Tu je i klasično malo arkadno područje u kojem možete da igrate tri arkadne igre nadahnute sa 80-im (igra unutar igre) što je lep dodir, jer je uvek zabavno igrati dok ste na odmoru!

Što se grafike tiče, smatramo da je umetnički stil sjajan. Simpatična grafika nalik kocki podseća me na Lego igru, ali bez skupljanja cigli i razbijanja stvari na komade. Nije baš duga igra, ali svejedno je bilo zabavno igrati je.

To je vrlo tiha igra. U nekoliko oblasti se nalazi muzika (poput zabave na plaži), ali iako nema mnogo uzbudlјivog zvuka, atmosferska je i zaista funkcioniše. Nekako nam se dopada umirujući osećaj.

The Touryst je bio radost za igranje. Zabavno je, smirujuće i jednostavno. Zagonetke ponekad mogu da budu teške za razumevanje, ali zadovolјavajuće su kad ih rešite. Ne traje duže od oko 5-7 sati, a trenutno je na Gamepass-u, tako da ako ste pretplatnik, pokrenite ga!
Dobro:

  • Šarmantna grafika
  • Minimalni, pa ipak atmosferski zvuk
  • Zabavan izazov

Loše:

  • Može da bude malo tupavo za početak

The Touryst was last modified: 28 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post The Touryst appeared first on ITNetwork.

Original Article