The Suicide Of Rachel Foster

0
559

Ne možemo a da ne gravitiramo igri poput The Suicide of Rachel Foster. Kombinacija suptilnog simulatora pripovedanja i hodanja, funkcioniše na minimalistički način na koji drugi žanrovi ne mogu da dopru. U isto vreme, da bi se takmičili sa nekim teškim udarcima hodajuće simimulacije, novi žanrovski naslovi moraju sve da učine dobro. Imajući to na umu, da li The Suicide of Rachel Foster zauzima mesto među najbolјima ovog žanra?

Setup i podešavanje (The Suicide of) Rachel Foster slično je onome iz filma The Shining: glavna junakinja Nicole Wilson mora se vratiti u stari hotel njene porodice u Montani kako bi mogla da ga proda i reši ga se. Dok se približava, najveća rekordna mećava se događa. Nikol ne želi da ima nikakve veze sa hotelom, a jedina namera joj je da ispuni zakonsku potrebu da proceni imovinu pre nego što je proda.

Postavka je nešto što treba gledati. Ovaj hotel ima mnoštvo preokreta sa više načina da se stigne bilo gde. Istovremeno, vrlo malo vam smeta da stignete tamo gde želite. Dizajn nivoa nudi nešto posebno, a kombinacija stare strukture koja trpi navalu ogromne mećave stvara zvučnu paletu sasvim za sebe.

Glasovni rad sastoji se od radio razgovora između Nicole i Irvinga Crawford-a, FEMA agenta dodelјenog da osigura bezbednost meštana u toj oblasti. Ono što započinje kao burna veza, uskoro prerasta u druženje sa zajedničkim cilјem rešavanja misterije porodičnog hotela.
Ova dva glumca se dobro igraju i dodaju dodatnu verodostojnost već potentnom okruženju. Daju suptilne nagoveštaje o tome šta dalјe treba uraditi, ali možete da pritisnete trougao da biste na mapi videli nagoveštaj za sledeći zadatak.

The Suicide Of Rachel FosterNakon završetka igre, proveli smo prilično vremena odlučujući da li nam se priča sviđa ili ne. Do određenog trenutka, otprilike sedmog od devet dana, bili smo potpuno na brodu, spremni da učinimo sve što je potrebno da se priča održi. Jednom kada se stvarnost onoga što se dogodilo počne da odvija, rukovanje ovim elementima počinje da pokazuje njene loše zasenjene boje. U Rachel Foster odbranu, nekim posegnutim tačkama se retko pristupa u igranju.

The Suicide Of Rachel FosterOd početka do kraja, za Rachel Foster nam je trebalo oko tri sata da je završimo. Od tog vremena, poslednjih 40 minuta bilo je kad smo počeli da padam u interesovanju. Iako nikada ne želimo da raspravlјamo o spojlerima, naše probleme sa Rachel Foster je teško detalјno opisati, a da pritom ne pokvarimo bar nekoliko stvari. Nećemo sve odati, jer se mnogo toga događa i dalјe izvan našeg opisa.

Sam naslov je pametan jer ide uz zaveru hotela. Ono što nije javno poznato je šta se zapravo dogodilo sa Rachel Foster. Slično velikom delu igre, nadahnuća potiču sa predvidivih mesta. Ubrzo saznajete da Nikole-in otac, Leonard, nije sasvim loš čovek, ali je daleko od časnog ili uglednog dela.

Privlačenje nekoga nije nešto što lјudi uvek mogu da kontrolišu, ali rezultati te privlačnosti jesu; Nećemo da idemo daleko dalјe od toga, ali Leonard dokazuje njegovu istorijsku nesposobnost da kontroliše njegove postupke.

Odatle mi padamo. Kako se priča bliži kraju, likovi počinju da odustaju od života na način koji se više oseća ritualno nego organsko. Lično, kao neki koji su imali problema sa samoubistvom u našoj prošlosti, nismo mogli a da se ne osetimo pokretačem radi pokretanja. Kakve su prilike bile simpatične završnice pretvorile su se u bacajuće, dovolјno jake da diskredituju sve dobre stvari učinjene u prvoj polovini igre.

Dug i kratak film The Suicide of Rachel Foster je taj što pokušava da se izbori sa nekim tabuima, ali ideje koje stoje iza tih pokušaja ne stižu do cilјa. Uranjajuće okruženje sa zvezdanim glasovnim radom ne može da ga spasi od završetka nedostojnog početne investicije. Ono što nas frustrira je da bi jedna ili dve promene u odlukama, posebno u završnoj sceni, stvorile svet razlike.

The Suicide Of Rachel Foster was last modified: 26 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post The Suicide Of Rachel Foster appeared first on ITNetwork.

Original Article