Espial sedi iznad vanzemaljskog sveta, a misija mu je da prati ratničku rasu ispod sebe kako bi utvrdio da li ima smisla kontaktirati ih. Oni su prvi inteligentni oblik života koji je ikada sreo, ali deluju kao da su zauzeti istrebljivanjem samih sebe skoro konstantnim ratovima. Kako bi pomogla u ovoj misiji, stanica je nevidljiva ljudskom oku, kao i senzorima. A onda nešto polazi po zlu.

U ‘The Station’ vaš zadatak je da istražite Espial i utvrdite da li su tri člana posade još uvek živi nakon što je došlo do prekida kontakta. Ovo je istraživačka igra sa zagonetkama u prvom licu koja se u potpunosti odvija na očigledno napuštenoj stanici. Slično kao sa brodom Marie Celeste, sve je ostavljeno u stanju nedavne upotrebe.

Dok istražujete, možete pristupit zapisima i snimcima koje je ostavila posada. Dizajn Espiala je zaista prilično kul. Svetla se pale kada uđete u sobu, delovi robota i raznih sprava i dalje rade, a često će vam trebati nešto da uđete u drugu oblast. Stanica je modularna, pa kada napokon dobijete pristup sobi za posadu, videćete da su to zapravo delovi njihovih domova i da su tako i opremljeni. Zaista lep detalj.

The Station

Jedan od istaknutijih komentara koji kruži internetom jeste da je ovo „simulator u kojem se šetate i skupljate stvari“. Pa, da, to je bukvalno i poenta ove igre. Istražujete Espial da vidite šta se desilo posadi!

Još jedna stvar koju želimo da nepomenemu je da, prema utisku koji ostavlja trejler, igra izgleda zastrašujuće ili da bar ima trenutke iznenadnog plašenja igrača. Sama igra je napeta, a definitivno i odaje takav utisak. Međutim, u njoj nema neprijatelja, a nismo našli ni način da umremo, pa jednostavno pokušajte da uživate u tom iskustvu.

The Station

The Station

Pored istraživanja, naićićete i na zagonetke. Neke su lake, druge zahtevaju pamćenje, a treće jednostavno zahtevaju dosta vremena. Postoji i nekoliko opcionih zagonetki koje, iskreno, nismo uspeli da rešimo. Ostale su nam bile prilično jednostavne… Pa ipak, bile su zabavne, a nikada nije loše da vam igra postavi neki izazov.

The Station

The Station

Kao što smo ranije pomenuli, Espial izgleda odlično. Zapravo sve izgleda odlično, čak i pogled na planetu ispod sa svim komešanjima svetlosti koja pokazuju konstantno stanje konflikta. Zvučna podloga je takođe odlična, počevši od zvučnih efekata pa sve do muzičkih naznaka i pozajmljivanja glasova.

The Station

The Station

Jedini problem u „The Station“ je da je možete proći za otprilike dva sata. Čak i sa vraćanjem unatrag i pokušavanjem da nađete rešenja za opcione zagonetke (za koje pretpostavljamo da su vezane za Steam dostignuća), nećete ni stići do cifre od tri sata.

Dosta smo se zabavili sa „The Station“. Ova igra je kratka, ali nismo se osećali pokradeno kada joj je došao kraj. Postoji još par zagonetki koje nismo mogli da rešimo, ali kao što smo napomenuli, one su opcione pošto nas nisu sprečile da završimo igru. Definitivno smo zainteresovani da još jednom pređemo igru, ako ni zbog čega drugog onda zbog rešavanja upravo tih zagonetki.

Ukoliko uživate u istraživanju dobro realizovanih okruženja i praćenju izvanredne priče, onda treba da probate „The Station“. Igra ima odlične zagonetke koje nije lako rešiti, a tu je čak i maketa Espiala koju možete sastaviti. Radujemo se onome što će nam developeri sledeće uraditi sa „The Station“.

Article source: https://www.itnetwork.rs/the-station/