The Sims 4: Get Famous

Svaka ekspanzija za „The Sims 4“ deluje ambicioznije od prethodne, a „Get Famous“ nije izuzetak. Nudeći vašim siromašnim sims civilima šansu da nađu slavu, bogatstvo i čak poseduju bankarski trezor u stilu Scrooge McDucka za svoje bogatstvo, ovo je najbliže što se ova igra ikada približila društvenoj satiri. O, i super je zabavno biti diva glumica koja ukrašava svoj dom zelenim filmskim ekranima.

Velika promena ovog naslova predstavlja uvođenje potpuno nove mehanike – slave – koja se otvara za sve vaše simse, čak i ako ne žele da budu sledeća Meryl Streep. To je opcionalno – možete ga isključiti za bilo kojeg simsa kojeg ne želite da namučite pritiscima očajne potrebe 2018. godine za ličnim priznanjem – ili sve to možete prihvatiti, terajući tako svoje simse da snimaju videe o lepoti u slobodno vreme, da budu opsednuti sadržajima na društvenim medijima ili ih jednostavno možete naterati da ne ispuštaju mikrofon u lokalnom baru. Mega poznati simsi će morati da se nose s paparazzima i obožavateljima, i da doslovce sijaju zvezdanom moći. Pored slave tu je i reputacija, što dodaje dodatnu dimenziju. Slava je nešto što se juri, a ugled zavisi od vašeg ponašanja i kako vas drugi simsi u svetu vide. To je suptilni dodatak, ali dodaje još nekoliko metara dubine Sims univerzumu.

Dok vaši simsi mogu postati slavni radeći gotovo sve – streaming, vrtlarstvo, čuvanjem velikog broja mačaka – ekspanzija dolazi sa zabavnom novom karijerom koja je apsolutno vredna vašeg vremena. Sa novom glumačkom stazom moraćete da se povežete sa nekom agencijom, a zatim i da dođete od reklama i dečije televizije do post-apokaliptičnih blockbustera. Imate priliku da sa svojim simsom idete na filmske setove, a kvalitet vašeg učinka – rezultujuća plata i slava – zavisiće od toga koliko zadataka možete obaviti pre kraja radnog dana. Vežbanje glume, oblačenje kostima, ogovaranje sa nekim na setu, i naravno, nastupanje. To nije samo obična lista zadataka, možete čak i povećati ulog tako što ćete ići na rizične nastupe ili igrati na sigurno. Da, odlazak na set kao mega poznata glumačka zvezda može početi da deluje pomalo repetitivno – znate, kao kada vas zlatne cipele nažuljaju? Međutim, imate mogućnost da izaberete glumačku karijeru, a zatim da svoje simse pošaljete da rade i ne budu vam u vidokrugu.

Naravno, slava ne dolazi bez svojih zamki, kao što svako ko je gledao bilo koje MTV-jeve dokumentarne emisije u ranim 2000-tim godinama zna. U „Get Famous“ vaš slavni sims može postati hirovit, tj. razviti čudna ponašanja izazvana novim načinom života. Za razliku od sim vampira, gde možete izabrati svoje slabosti, ovi hirovi su nevoljni. Čak i kada je samo glumila u reklamama za sapun i strimovala loše vlogove o lepoti, naš sim Starlet Youtuber razvila je Vain Street hir, što je verovatno posledica previše vremena provedenog tako što se ogledala u ogledalu ne bi li poboljšala svoje Charisma veštine za audicije. To je značilo da bi mlada Starlet Youtuber postajala veoma napeta ako se neko vreme ne bi pogledala u ogledalo, dok su druge bubice uključivale njenu opsednutost ispijanjem đuseva ili nepodnošenjem da je iko drugi dotakne.

Dakle, postoji ogromna količina stvari sa kojima se možete igrati, ali sve to je mnogo žongliranja čak i za mikro menadžere, pogotovo ako imate i neke druge ekspanzije. Postaje problem kada igra želi da proslavite Božić, mačka vam je bolesna, a vi imate veliku audiciju za koju treba da se pripremite. Možda će EA u sledećem nastavku dodati i ličnog asistenta? Ovo je definitivno napredan simming, ali uz koristi od svih novih igračaka sa kojima se možete igrati – zelenim ekranima, filmskim setovima, bankarskim trezorima, kostimima – on zaista vredi.

Čak i kada se stresirate oko svog poznatog sims ugleda nakon svađe u lokalnom noćnom klubu, morate biti impresionirani načinom na koji „Get Famous“ menja igru. Sims tim je upakovao ogromnu količinu detalja u ovo ažuriranje, dodao malo glamura i potpuno novu mehaniku klasičnoj igri, te je uspeo da održi Sims seriju tako šarmantnom čak i kada ponovo stvara najobičnije trenutke iz ljudskog života. Bez obzira da li ste iskusni sims roditelj ili ste novi u stvaranju malih ljudi koji se raduju u grmlju, ovo je jedna ekspanzija koju apsolutno vredi dodati vašem „The Sims 4“ iskustvu. Bravo.

The Sims 4: Get Famous was last modified: januar 2nd, 2019 by ITN Team

The post The Sims 4: Get Famous appeared first on ITNetwork.

Original Article