The Sims 4: Discover University

0
28

Discover University, osma ekspanzija za The Sims 4, ne razbija baš kalup. U stvari, već smo videli neke varijacije univerzitetskog paketa kroz tri generacije franšize, ali to ne znači da Discover University nema nekih novih trikova da podučava naše Sims studente.

Ekspanzija uklјučuje dva nova Univerziteta na kojima mogu da pohađaju vaši Sims-ovi; postoji moderna, američka tematska arhitektura Instituta Foxbury koja je specijalizovana za nauke, ili Britanski univerzitet u Britechester-u, upotpunjen istorijskom estetikom i osećajem za umetnost.

Međutim, ulazak u jedan od ova dva prestižna objekta neće biti jednostavan zadatak. Vaši Sims-ovi će ili morati da budu veoma inteligentni, poznati ili kontroverzniji, da bi mogli da potkupe njihov ulazak unutra. Čak i ova metoda može da bude neuspešna, pa ćete želeti da planirate da pohađate univerzitet u ranim dobima vaših Sims života.

Grad Britechester ima oba univerziteta, ali je mnogo oskudniji od prethodnih ekspanzija, čak i ako se arhitektura lepo izgleda. Pravo meso ove ekspanzije, doduše, proizlazi iz dodatnog životnog sadržaja. Dodate su tri nove karijere: obrazovanje, inženjerstvo i pravo, sa trinaest stepena koje vaši Sims-ovi mogu da pohađaju na univerzitetu.

Ovo je više nego dvostruko više stepena dostupnih u prethodnim varijacijama univerzitetskog DLC-a za The Sims i svaki od njih ima različitu verziju za koja će biti teže za kvalifikovanje, ali dobiće mnogo veće nagrade nakon što diplomiraju. U početku smo mislili da će postojanje samo dva univerziteta biti ograničavajući faktor na DLC-u, ali ovaj nivo raznolikosti potpuno uklanja taj strah.

Raznolikost se proteže i na Create-A-Sim dodatnu opremu, sa jednim od najimpresivnijih dodataka prilagođavanju karaktera do danas. Tu su nova odeća, tetovaže, pirsinzi i frizure koje praktički pucaju po šavovima od Discover University-a.

Iako sledi američki sistem obrazovanja – GPA-ovi, krediti za kurseve i tako dalјe – Discover University odražava mnoga naša iskustva sa visokim obrazovanjem. Bez obzira odlučuje li da će vaši Sims-ovi živeti u kampusu ili putovati kući ili će se mučiti zbog trošenja teško zasluženog Simoleons-a svoje porodice, nasuprot primamlјivoj sudbini sa preteranim studentskim zajmovima, Discover University oseća se istinskim životom. Postoje čak i stipendije koje pomažu u plaćanju školarine ako je vaš Sims tehnički nadaren ili je siromašnijeg porekla.

Iako jedna od novih veština, Istraživanje i debata, nije jedva revolucionarni dodatak, drugi dodatak, Robotika, je sjajna. Ne samo da vam omogućava da izrađujete i izmišlјate sve vrste metalnih spravica, već znači i neizbežni povratak Servos-a iz prethodnih generacija The Sims. Ovi robotski drugari funkcionišu slično kao i obični Sims-ovi, sa osobinama, težnjama i širokim spektrom životnih akcija. Da, možete da se venčate, pa čak i imate seks sa svojim robotskim Sims-ovima, ali im je flert sa mašinom za sudove daleko primamlјiviji.

Još jedna novost je gomila organizacija kojima se vaši Sim-ovi mogu da se pridruže – u suštini to su univerzitetski klubovi, ali “Clubs” već je preuzeo Get Together DLC paket. Svaka organizacija ima niz zadataka i događaja koji zaista pomažu da dodaju malo ukusa u život vašeg učenika; preko potreban ukus, uostalom, budući da svi žive od jeftinih ramen rezanaca i pizza rolnica!

Organizacije i Servos-i dodaju nove slojeve dubine Discover University, čak i ako je to u direktnoj suprotnosti s većinom naučnih sadržaja ekspanzije. Sigurno je manje zgodna i privlačnija od onih čudnovatih ekspanzija kao što su Get Famous i Island Living, ali Discover University zaista pomaže da se zaokruže životi vaših Sims-ova – to je poput dodavanja dodatnog poglavlјa u priči o njihovoj biografiji, što je izuzetno nagrađivanje s obzirom na to koliko vremena možete da potrošite na stvaranje narativa za vaše izmišlјene subjekte.

Igra ima još uvek ima grube ivice – lekcije su vrlo osnovne stvari bez veće interakcije i burad su još uvek punjena ‘sokom‘ da bi se smanjila ocena starosne dobi – ali Discover University je odlična ekspanzija ako tražite dublјi nivo kontrole u obrazovanju i životu vaših Sims-ova

Novi dodaci i favoriti koji se vraćaju čine Discover University vrlo jakom ponudom, uprkos tome što je osma ekspanzija za The Sims 4. Pobolјšava se u odnosu na prethodna proširenja na temama univerziteta, ali ne postiže živahnu atmosferu ostalih DLC paketa dostupnih za sličnu cenu. Snažna preporuka za lјubitelјe hardcore Sims-a, ali nije obavezna kupovina.

The Sims 4: Discover University was last modified: mart 26th, 2020 by ITN Team

The post The Sims 4: Discover University appeared first on ITNetwork.

Original Article