’The Seven Deadly Sins: Knights of Britannia’ je prva adaptacija anime serijala „The Seven Deadly Sins“ za konzole. „Knights of Britannia“, koju je izdao Bandai Namco i razvila kompanija Natsume Atari, je suštinski borilačka igra koja prati zaplet ovog hit anime serijala.

Igra ima dva režima: Adventure Mode (režim avanture) i Duel Mode (režim duela), koji su prilično dobro objašnjeni samim imenima. U Adventure Mode ćete napredovati kroz priču igre, a Duel Mode je mesto u kojem se možete jednostavno boriti ili protiv kompjuterskog protivnika ili protiv drugih ljudi koristeći lokalni ili onlajn režim. Prelaženjem kroz Adventure Mode otključavate još likova i arena za Duel Mode, jer prolazite kroz nove gradove, regrutujete članove za svoju misiju i borite se sa novim protivnicima.

Adventure Mode prati priču anime serijala, u čijem središtu se, za one koji nisu upoznati sa izvornim materijalom, nalazi Elizabeth, princeza koja traži pomoć od legendarnih Seven Deadly Sins da pobede Holy Knights i oslobode njeno kraljevstvo po imenu Liones. Ona putuje kroz Liones kako bi regrutovala Sins koji će joj pomoći u njenoj misiji, pa se ubrzo sreće sa Meliodasom, Dragon Sin of Wrath, i njegovim prasećim saputnikom Hawkom, te ovaj trio kreće u potragu koja će ponovo ujediniti preostale Sins.

The Seven Deadly Sins: Knights of Britannia

Liones je podeljen na nekoliko delova, pa ćete morati da radite zadatke kako biste otključali kapije i zaputili se u sledeću oblast. Svaka oblast u Lionesu ima gossip nivo, koji morate podići kako biste otključali druge zadatke. Ovo radite tako što ostvarujete visoke rezultate u borbama i, u suštini, uništavate taj nivo kako biste stekli što je više poena moguće. Ovo je interesantna dinamika, koja nažalost ne deluje kao da joj je posvećeno dovoljno pažnje. Nije preterano teško zaraditi gossip poene ili se kretati kroz sve oblasti, pa možete napredovati kroz igru ispunjujući samo osnovni minimum zahteva.

Cela igra deluje kao da je rađena po nekoj formuli, pošto stalno idete u nove gradove i borite se sa neprijateljima kako biste otključali nova područja. Dodavanje svakog od članova Seven Deadly Sins ne pruža mnogo različitosti osim u pogledu stilova borbe tih likova. Najviše što ćete od istraživanja imati dogodiće se tokom šetnji od jednog markera na mapi do drugog; nema  prilike da propisno istražite svet Lionesa, zbog čega će vam sve to delovati prilično ustaljeno.

The Seven Deadly Sins: Knights of Britannia

The Seven Deadly Sins: Knights of Britannia

Umetnički stil igre je privlačan, zbog svojih osenčenih likova. Sve deluje isto onako kao i u anime serijalu. Međutim, u borbama postoje problemi sa brojem frejmova (FPS), naročito ukoliko uništite previše okruženja u jednom potezu. Štaviše, kamere su naročito neposlušne, pa je ciljanje neprijatelja ponekada gotovo nemoguće.

Likovi se ne prepucavaju onako dobro kao što je to slučaj u anime serijalu, pa se ništa od humora iz serijala ne prenosi na ovu igru. To je zaista razočaravajuće, jer dijalog deluje kao usiljeni način da se premostile periodi između borbi.

Otključavanje novih veština za likove je moguće prolaženjem kroz mrežu poboljšanja i predmeta u njoj. Plaćate predmetima i novcem za svaki deo mreže koji želite da otključate, da biste zatim svoje likove opremili njima. Ceo ovaj proces je spor. Može proći izvesno vreme pre nego što otključate zadatke koji vam daju potrebne predmete. Isprva deluje kao da je ovo jednostavan sistem, ali ispostavlja se da je dosadan i spor. Istu veštinu možete dodeliti većem broju likova, što isprva deluje kao previd, ali s obzirom na to koliko vremena je potrebno za otključavanje svake veštine, ovo je vrlo verovatno pravi blagoslov.

The Seven Deadly Sins: Knights of Britannia

The Seven Deadly Sins: Knights of Britannia

Sve u svemu, Adventure Mode je vrlo linearan režim sa dosta ponavljanja. Ne postoji način kretanja koji će vam zapravo omogućiti da pođete u avanturu. Borbe vrlo brzo dosade, naročito u početku kada imate samo nekoliko likova otključano. Onda kada napokon otključate i druge likove, igranje u ulogama različitih Sins nudi nešto drugačije, pošto svaki od Sins ima svoje sopstvene prednosti i različite moći koje razvija.

Za neke će vam trebati više vremena da se naviknete na njih, ali onda kada otključate likove, uvek možete vežbati u Duel Mode ukoliko ne želite da učite dok prolazite kroz Adventure Mode. Napadi su podeljeni na lake, teške i magične, a njihovo kombinovanje sa R1 dovodi do specijalnog napada. Možete napuniti merač kako biste na kraju izveli specijalni napad.

The Seven Deadly Sins: Knights of Britannia

The Seven Deadly Sins: Knights of Britannia

Nažalost, borbe ubrzo postaju dosadne pošto nema kombinacija pokreta, pa se sve svodi manje više na neprestano pritiskanje jednog dugmeta nakon što naučite koji pokreti su najbolji protiv određenih neprijatelja – što svakako vrlo brzo dosadi. Ono što takođe nećete videti su varijacije u zadacima, pošto ćete iz zadatka u zadatak morati da porazite određeni broj neprijatelja u zadatom vremenskom roku.

Pored tako izvanrednog originalnog materijala, prava je šteta što je „The Seven Deadly Sins: Knights of Britannia“ na kraju ispao razočaranje. Ono što je moglo da bude uzbudljiva, smešna i bogata igra ispostavilo se kao jedno dosadno iskustvo, koje igračima ne nudi ništa više od ponavljanja sa malim brojem izazova.

 

Zahvaljujemo se firmi ComputerLand na ustupljenom promo kodu za igru.

Article source: https://www.itnetwork.rs/the-seven-deadly-sins-knights-of-britannia/